Volledig scherm
© Anja Veurink

Wat preken we met kerst?

ENSCHEDE - De Twentsche Courant Tubantia en het Wilminktheater stellen lezers van de krant in de gelegenheid kandidaten aan te dragen voor de preek van dit jaar. U kunt tot 1 december suggesties mailen.

Kaarslicht in de kerk, de kerstdagen staan voor de deur en de jaarwisseling nadert. Een goed moment om vanaf de kansel een wijze of prikkelende boodschap te verkondigen. Voor de vierde keer in successie is de monumentale Grote Kerk aan de Oude Markt in Enschede de plek waar vier 'wijzen uit het Oosten' hun visie geven op mens en maatschappij.

Wijze uit het Oosten
Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt (CDA), theatermaker Nathalie Baartman en hoofdredacteur Martha Riemsma van De Twentsche Courant Tubantia waren vorig jaar, met 'speciale gast' André Manuel, de smaakmakers bij de (s)preekbeurt in de kerk. Wie dit jaar hun visie geven, wordt in belangrijke mate bepaald door u als krantenlezer. U kunt via de mail - of per brief - kandidaten nomineren en aangeven waarom u deze 'wijze uit het Oosten' graag op de kansel ziet. Het is eveneens mogelijk onderwerpen aan te dragen die aan de orde moeten komen.

Reacties
'Wat preken we met kerst?' begint zaterdag 17 december om 14.00 uur. Het programma duurt tot circa 15.30 uur en bevat een muzikaal intermezzo. Een talentvolle singer-songwriter treedt op, begeleid door een strijkersensemble van het Orkest van het Oosten. Kaarten (10 euro + boekingskosten) zijn te reserveren via het Wilminktheater in Enschede.

De redactie zal alle suggestie verzamelen en met het Wilminktheater kandidaten benaderen. Stuur uw reactie per brief of mail voor 1 december aan De Twentsche Courant Tubantia, Dolf Ruesink, Postbus 183, 7500 AD Enschede/d.ruesink@tctubantia.nl