Volledig scherm

Wie is de Maurice de Hond van Twente? Doe mee en win!

ENSCHEDE - Staat Nederland aan de vooravond van een politieke aardverschuiving? Woensdag 15 maart gaat ons land naar de stembus om een nieuwe Tweede Kamer te kiezen. Abonnees van De Twentsche Courant Tubantia krijgen de kans zich te onderscheiden als politiek deskundige.

Voorspel de uitslag in onze spannende lezerswedstrijd ‘Win uw eigen zetel’. Bewijs dat u kijk heeft op het strijdgewoel van het Binnenhof en de stemming in ons land. Misschien ontpopt u zich tot de ‘nieuwe’ Maurice de Hond en laat u alle professionele onderzoekers de hielen zien.

Hoe werkt het?
Het spel werkt als volgt: u vult via deze link in hoeveel zetels de partijen naar uw mening gaan behalen bij de komende Kamerverkiezingen. U bepaalt hoe de 150 zetels worden verdeeld. Elke behaalde zetel levert één punt op.

Bonuspunten
Hebt u het definitieve aantal zetelaantal van een partij exact ingevuld, dan levert dat voor iedere juist voorspelde partij ook nog eens vijftien bonuspunten op. Voor elke afwijking op de einduitslag worden minpunten berekend.

Schattingsvraag
Om bij een eventuele gelijke uitslag van ‘Win uw eigen zetel’ toch een eindwinnaar te kunnen aanwijzen, vragen wij u om het juiste opkomstpercentage aan te geven. Bij een gelijke stand wordt gekeken naar dit extra onderdeel van het spel.

Win een zetel van 450 euro
De lezer die de feitelijke opkomst van 15 maart het meest benadert is winnaar en ontvangt een waardecheque van 450 euro, aangeboden door Seiger Wonen in Oldenzaal.

Kopstukken doen mee
De twaalf lijsttrekkers die in de periode van 27 februari tot en met 13 maart op bezoek komen bij de serie ‘Van Torentje naar Torentje’ doen ook mee aan de prognose. De politieke kopstukken komen op uitnodiging van De Twentsche Courant Tubantia naar het Amphitheater op de campus van de Universiteit Twente in Enschede. Rutte, Klaver, Asscher, Pechtold, Buma en de andere lijstaanvoerders vullen in het theater het grote prognosebord in.

De winnaar van de actie ‘Win uw eigen zetel’ krijgt ook een reis aangeboden naar Den Haag, voor een uniek kijkje achter de schermen op het Binnenhof.

Ga naar www.tubantia.nl/zetel en doe mee!