Volledig scherm
Jelle Wolsink © jo piels

Wolsink naar nieuwe ploeg VolkerWessels-Merckx

Jelle Wolsink is een van de aanwinsten van de nieuwe wielerploeg VolkersWessels-Merckx. De 20-jarige Hengeloër komt over van de formatie Jo Piels.

Voor Jelle Wolsink betekent de overgang naar VolkerWessels-Merckx een hereniging met zijn voormalige ploegleider Allard Engels, de twee werkten samen bij de ploeg Metec TKH. Wolsink krijgt Stan Wijkel ook als ploeggenoot, ook een van de aanwinsten van de cyclingteam dat afgelopen jaar nog als Twente Salland Cycling Team meedeed aan koersen.

Het nieuwe team heeft behalve Wolsink en Wijkjel de volgende nieuwe renners aan zich gebonden: Patrick van Benthem, Roelof Stoelwinder, Stan Gosink en Koen Paalman (zij komen over van de junioren) en Tristan Timmermans.

Jasper Plender, Philip Kootstra, Jeffrey Veltink, Jochem Paalman, Per Wiggers, Stephen van den Berg, Bart Rijpma, Bart Schipper en Lars Veldscholten completeren de ploeg voor het komend seizoen. Zij maakten in 2016 ook deel uit van het team, toen nog onder de naam Twente Salland Cycling Team.

VolkerWessels is per 1 januari 2017 de nieuwe hoofdsponsor en naamgever van de wielerformatie en verbindt zich voor de komende drie jaar aan de ploeg. Doelstelling van de formatie is jonge talentvolle renners uit de regio op te leiden.