Volledig scherm
© stock.xchng

Zes jonge talenten uit Twente en de Achterhoek in race compositiewedstrijd

ENSCHEDE - De 17-jarige Violinde den Breeijen & Janna Besselink uit Hengelo, de 15-jarige Luc te Lintelo uit Eibergen, Renske van Poppelen van 14 en de nog maar 12 jaar oude Domien Verbeek uit Enschede zijn geselecteerd om mee te doen met de voorrondes van de compositiewedstrijd Op weg naar het Nieuwjaarsconcert 2017 van het Nederlands Blazers Ensemble (NBE).

In de Grote Kerk in Enschede strijden zij zaterdagavond voor de uiteindelijke winst: een plekje op het podium van het Concertgebouw tijdens het Nieuwjaarsconcert van het NBE, dat wordt uitgezonden door de VARA.

Zes talenten
Na het concert in Enschede gaan er van de nu 18 geselecteerde jonge componisten uit Oost-Nederland 6 door naar de volgende ronde. Tijdens het beraad van de jury, bestaande uit een eerdere winnaar, 2 NBE-musici en 2 ervaren arrangeurs, speelt het jong-talentensemble van het NBE een uiteenlopen repertoire van klassiek naar popmuziek.

De voorronde in de Grote Kerk op de Oude Markt begint om 19.30 uur. Kaarten kosten 15 euro en zijn verkrijgbaar via de website van het Wilminktheater.