AD Media Podcast
AD Media Podcast

PODCAST

AD Media Podcast

TV-columniste Angela de Jong en verslaggevers Dennis Jansen en Mark den Blanken bespreken wekelijks zaken in de mediawereld. De presentatie is in handen van Manuel Venderbos.

AFLEVERINGEN

‘Matthijs van Nieuwkerk voert reparatiegesprekken met oude team!’

‘Matthijs van Nieuwkerk voert reparatiegesprekken met oude team!’

Seizoen 7 - Aflevering 19
Het vaste mediapanel heeft deze weer het heilige vuur te pakken, om met de betekenis van Pinksteren te spreken. Het einde van het tijdperk Koffietijd wordt besproken. Presentator Manuel Venderbos gooit het proefballonnetje op of er hierdoor ruimte is voor een commerciële ontbijtshow op Amerikaanse leest met een vleugje Boulevard en al het nieuws in een notendop. Hij heeft zelfs al gemaild met directeur Peter van der Vorst (en antwoord gekregen!). Over ballonnen gesproken: Blow Up, met het RTL-presentatie-debuut van Leonie ter Braak is een gigantische partypooper qua kijkcijfers. En er zit volgens Angela de Jong een flapdrol bij de NPO schema-planning die steengoede programma's zoals Boerderij van Dorst en de dramaserie Dag & Nacht recht tegenover elkaar plant. Presentator Matthijs van Nieuwkerk schijnt dan juist wel weer goed bezig te zijn. Angela de Jong: ‘Matthijs van Nieuwkerk voert reparatiegesprekken met oude team!’ Nick, Simon & Kees floppen met hun zoektocht naar de Beatles, Het Onbekende zakt verder weg, ZING ging zaterdag mager van start, maar scoort wel het beste van de avond waar er geen bal op TV is. De nieuwe crime-serie Anoniem wordt goed bekeken, maar gemengd ontvangen door het panel.   De zomercliffhanger van GTST valt vroeg, maar is wel het bekijken waard, want zo'n beetje iedereen kan komen te overlijden, volgens onze kenner Mark den Blanken. Zou het dan toch Laura zijn? Collegetour met Kaag komt aan bod en er staat natuurlijk weer een briljante documentaire kijktip in Angela's Etalage. Last but not least: Britt Dekker is de nieuwe BFF (best friend forever) van Angela de Jong geworden op de afterborrel van Renze op Zondag. Dit na de 'mediaruzie' van de twee in de uitzending over het al dan niet haten en/of bang zijn van en voor elkaar. En Britt deelt meteen al haar mediageheimen en scoops, die Angela weer vrolijk doorvertelt in deze podcast!  Luisteren dus! Naar de wekelijkse AD Media Podcast, waarin TV-columniste Angela de Jong en verslaggevers Dennis Jansen en Mark den Blanken alle hoofd-, rand-, en bijzaken bespreken op het gebied van media. De presentatie is in handen van Manuel Venderbos.
29-05-2023 | 47 min
‘Het is kwalijk hoe mensen bewust Jeroen Snel verkeerd willen begrijpen!’

‘Het is kwalijk hoe mensen bewust Jeroen Snel verkeerd willen begrijpen!’

Seizoen 7 - Aflevering 17
Met 2 juryleden van de Nipkowschijf in deze podcast moest natuurlijk het succes van Even Tot Hier nog even gevierd worden. Zij hadden wederom een fenomenale parodie op het creatieve team achter Mia en Dion. Mediaverslaggever Dennis Jansen legt in de podcast uit hoe het onderdeel 'Jongens, jongens, jongens, dat is toch dat ene liedje?!' tot stand komt en met die kennis blijkt de uitvoering nog briljanter te zijn. De koppigheid en of de trots van talpabaas Paul Römer wordt besproken. Hij blijft ontkennen dat Gijs Groenteman & Marcel van Roosmalen uit de koker van de heren van Vandaag Inside komen. Badpakgate komt aan bod en Angela de Jong neemt het op voor koningshuisdeskundige Jeroen Snel: ‘Het is kwalijk hoe mensen bewust Jeroen Snel verkeerd willen begrijpen!’ De dramaserie The Cheaters staat in Angela's Etalage. En verder is de gameshow van Renze Klamer van start gegaan, geen slechte kijkcijfers, ook geen taart, waar ligt dat aan? Dennis Jansen weet al meer over aflevering 2, want hij was bij de opnames. En het laatste deel van deze podcast zijn er nog maar twee leden over: Presentator Manuel Venderbos en TV columniste Angela de Jong. Samen blikken ze terug op de finale van het Songfestival en geven ze antwoord op de vraag of je naar mate je meer podcasts samen maakt, je ook steeds meer op elkaar gaat lijken... (spoiler: dat klopt!) Luisteren dus! Naar de wekelijkse AD Media Podcast, waarin TV-columniste Angela de Jong en verslaggevers Dennis Jansen en Mark den Blanken alle hoofd-, rand-, en bijzaken bespreken op het gebied van media. De presentatie is in handen van Manuel Venderbos.
16-05-2023 | 37 min
'De carrières van Mia en Dion zijn beschadigd door fouten selectiecommissie Songfestival!'

'De carrières van Mia en Dion zijn beschadigd door fouten selectiecommissie Songfestival!'

Hoe deden Mia en Dion het? Zat de show lekker in elkaar? Wat vonden onze verslaggevers Alexander van Eenenaam en Mark den Blanken van het deelnemersveld en de regie bij de songs. En tv-columniste Angela de Jong zat met haar afstandsbediening op rij één voor de tv. Wat viel haar op? Hoe deden de presentatoren het? En in deze derde songfestival-special blikken we natuurlijk vooruit naar de tweede halve finale.  Het zal geen spoiler zijn dat Mia en Dion niet door zijn naar de finale. Maar waar lag dat aan? Wie is er verantwoordelijk? Het panel is duidelijk. ‘Door de fouten van de selectiecommissie van het Songfestival die er in de voorbereiding zijn gemaakt, zijn de carrières van Mia en Dion beschadigd. Zo kwam Sieneke moeilijk van het Vader Abraham-stempel af, werd Joan Franka tot voor kort nog alleen herinnerd door de indianentooi en staat dit duo nu bekend als mensen die niet kunnen zingen. En dat had niet gehoeven.’ Dit is een derde aflevering van de AD Songfestival Podcast, een special van de AD Media Podcast. De eerste special is een totaal-overzicht gemaakt van alle liedjes. Handig als je je voor aanstaande zaterdag nog even helemaal wil onderdompelen in alles wat Eurovisie heet. De tweede special concentreert zich op de eerste halve finale en deze derde special heeft naast de terugblik op het optreden van Mia en Dion de tweede halve finale als zwaartepunt. Dus wanneer kun je koffie halen? Op welk moment kunnen de borrelnootjes worden bijgeschonken zonder iets te missen? En wat zijn de hoogtepunten van deze lange tweede halve finale die kwalitatief gezien als de mindere van de twee wordt ingeschat door de kenners.  Ook tippen onze specialisten Alexander van Eenenaam en Mark den Blanken welke landen er kans maken op de finale. En de exclusieve mening van Angela de Jong over het spektakel hoor je hier als eerste. Luisteren dus! De presentatie is in handen van songfestivalliefhebber Manuel Venderbos.
10-05-2023 | 42 min
‘Renze Klamer moet met zijn vuist op tafel slaan om z’n carrière te redden!’

‘Renze Klamer moet met zijn vuist op tafel slaan om z’n carrière te redden!’

Seizoen 7 - Aflevering 16
Het vaste mediapanel is deze week niet op volle sterkte: er is een absentiebriefje ingeleverd door mediaverslaggever Mark den Blanken wegens het songfestival (in deze stream van de AD Mediapodcast vind je diverse podcast-specials die geheel gewijd zijn aan het Europese liedjesfestijn). Maar bovenstaande wil niet zeggen dat de meningen minder gepeperd zijn. Allereerst Renze Klamer, die zit met zijn talkshow in zwaar weer nu zelfs zijn RTL collega Luuk Ikink hem openlijk aanvalt op zijn interviewtechniek. Het panel zoekt naar een reddingsboei voor de sympathieke presentator om het tij te keren, want als niemand Renze redt, is zijn talkshow-carrière hopeloos verloren. Angela de Jong: ‘Renze Klamer moet met zijn vuist op tafel slaan om z’n carrière te redden!’ Verder een terugblik op de eerste week van de talkshow Nadia Moussaid (in 2 woorden: niet best), de finale van De Verraders en een laatste pleidooi voor een Nipkow-schijf-nominatie van Even tot Hier vanwege wederom een briljante aflevering met o.a. Charles & Fikse. En Lassche but not least: Documentairemaker Geert Jan Lassche staat met zijn NPO2 doc 'Duutsers' in Angela's Etalage.   Luisteren dus! Naar de wekelijkse AD Media Podcast, waarin TV-columniste Angela de Jong en verslaggevers Dennis Jansen en Mark den Blanken alle hoofd-, rand-, en bijzaken bespreken op het gebied van media. De presentatie is in handen van Manuel Venderbos.
09-05-2023 | 42 min
‘Alsof Yvon boer Haico met een bordje ‘ik ben maagd’ de kroeg instuurde!’

‘Alsof Yvon boer Haico met een bordje ‘ik ben maagd’ de kroeg instuurde!’

Seizoen 7 - Aflevering 13
Er is afgelopen week een blik nieuwe tv-programma’s opengetrokken, dus het vaste media-panel kon z’n lol op. Alleen niet elk programma komt er evengoed vanaf. Even Tot Hier is weer terug van weggeweest en het is bijna tegen het saaie aan, maar wederom is de kwaliteit van de buitencategorie. Saillante onthulling in de podcast: voor Angela de Jong is het tijdstip van Even tot hier hét moment van de week, waarbij er passief productief aan de relatie gewerkt wordt. Ook Make up your mind krijgt een pluim. Heerlijk en goed gemaakt programma met eveneens een inhoudelijke rand. Alles is Muziek, het nieuwe programma van Marieke Elsinga komt er daarentegen beduidend minder goed van af. Het woord infantiel is gevallen en het hoort volgens het panel meer thuis bij Telekids. En ondanks het feit dat er zich BZV-fans in het panel bevinden, komt ook Boer zoekt vrouw er bekaaid vanaf. Met name Yvon Jaspers. Angela de Jong: ,,Alsof Yvon boer Haico met een bordje ‘ik ben maagd’ de kroeg instuurde!” Verder een kort showblokje vanwege de break-up van ‘s Nederlands populairste zangduo Nick & Simon, Mia & Dion zingen vals, The Passion (zonder passie?), de laatste uitzending van HLF8 (kijk voor een lesje afscheid nemen eens naar de Taarten van Abel), een vrouwen-VI (overbodig) en De Jurk en het Scheepswrak staat in Angela’s Etalage! Ook wordt er een suggestie geboden voor een programma dat naar Nederlandse tv gehaald moet worden. Luisteren dus! Naar de wekelijkse AD Media Podcast, waarin TV-columniste Angela de Jong en verslaggevers Dennis Jansen en Mark den Blanken alle hoofd-, rand-, en bijzaken bespreken op het gebied van media. De presentatie is in handen van Manuel Venderbos.
11-04-2023 | 44 min
Songfestival Special I: 'Het wordt erg spannend of onze NLse songfestival-inzending van Mia en Dion de finale haalt'

Songfestival Special I: 'Het wordt erg spannend of onze NLse songfestival-inzending van Mia en Dion de finale haalt'

Het is weer tijd voor de jaarlijkse Songfestival-specials onder de vlag van de AD Media podcast met Songfestival verslaggever Alexander van Eenennaam en mediaverslaggever Mark den Blanken. Deze podcast is een totaal-overzicht van alle liedjes die ertoe doen voor deze aankomende editie van het songfestival in Liverpool, Engeland. Goeie liedjes, mooie liedjes, aparte liedjes, wanstaltige folklore, copycats en natuurlijk onze Nederlandse inzending. Alexander van Eenennaam: 'Het wordt erg spannend of onze NLse songfestival-inzending van Mia en Dion de finale haalt'. Er komen lekker veel muziekfragmenten voorbij. Loreen uit Zweden, die je nog kent van de hitsong Euphoria, doet weer mee en is één van de kanshebbers. Israël gooit ook hoge ogen volgens de verslaggevers. Verder worden er politieke statements gemaakt (Oekraïne, Kroatië), valszingers passeren de revue (Polen) en onvermijdelijk opvallende acts zijn van de partij (Oostenrijk). Duitsland komt met een hardrock-act die niet onder doet voor Rammstein. Australië heeft haar liedje uit hetzelfde luikje getrokken. Finland stuurt de Hulk, Azerbeidzjan komt met vrolijke Britpop, Roemenië stuurt een look-a-like van Giel Beelen en Italië heeft een cliché-nummer waarvan Eros Ramazzotti nog denkt van: 'mag het ietsje minder?!' Kortom: luister deze songfestival special en je bent volledig op de hoogte van alle inzendingen die ertoe doen op dit liedjesfestijn. De presentatie is in handen van songfestival-liefhebber Manuel Venderbos.
23-03-2023 | 50 min
'The Voice-zaak is het ultieme bewijs dat aangifte doen zin heeft!'

'The Voice-zaak is het ultieme bewijs dat aangifte doen zin heeft!'

Seizoen 7 - Aflevering 9
Het mediapanel bespreekt uiteraard het laatste nieuws rond The Voice of Holland. Jeroen Rietbergen en Ali B worden allebei vervolgd door het Openbaar Ministerie. Tv-columnist Angela de Jong vindt dat een goed teken. ,,Deze zaak is het ultieme bewijs dat aangifte doen zin heeft." En ze vraagt zich af: ,,Blijft Linda de Mol nou bij Jeroen of niet?" Verder aandacht voor de grote finale van Wie is de Mol?. Mediaverslaggever Dennis Jansen is in zijn nopjes, want hij had het bij het juiste eind. Dennis kreeg ook een bericht van een van een oud-deelnemer van First Dates, nadat hij vorige week vertelde klaar te zijn met het programma. Het werd een bijzonder telefoongesprek. Maar ook het bezoek van Mark Rutte aan zowel Vandaag Inside als Shownieuws passeert de revue. Het verkiezingsdebat bij Jeroen Pauw wordt vliegensvlug behandeld, net als de goede kijkcijfers van SBS 6 op zondagavond. Angela wordt opgewacht door twee cameraploegen, Manuel Venderbos zit te snotteren en Dennis krijgt nog tijdens de podcast een rectificatie.  Hoofdonderwerp is het grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer van de NOS. Kan Tom Egbers aanblijven? Dennis bezocht zijn vrouw Janke Dekker, die aftrad als voorzitter van Mores. Hij vertelt hoe dat gesprek in zijn werk ging. Verder wordt de vraag behandeld: staat Dit was het Nieuws wel op de juiste uitzenddag? En Broertje staat in Angela's etalage, die daarmee ook een saluut brengt aan de overleden Harry de Winter. Luisteren dus! Naar de wekelijkse AD Media Podcast, waarin TV-columniste Angela de Jong en verslaggevers Dennis Jansen en Mark den Blanken alle hoofd-, rand-, en bijzaken bespreken op het gebied van media. De presentatie is in handen van Manuel Venderbos.
14-03-2023 | 58 min
'Ik zou de éérste bus naar huis pakken als ik in deze cast van de Verraders zit!'

'Ik zou de éérste bus naar huis pakken als ik in deze cast van de Verraders zit!'

Seizoen 7 - Aflevering 8
Het mediapanel is kritisch over de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van het wereldwijd verkochte hitformat De Verraders. Het programma komt traag op gang en de cast is niet echt gevuld met triple-A-sterren. Of zoals Angela de Jong het zachtjes uitdrukt: 'Ik zou de éérste bus naar huis pakken als ik in deze cast van de Verraders zou zitten!' Verder aandacht voor de halve finale van Wie is de Mol en vraagt het panel zich af of Hunted VIPS de doodsteek krijgt door de makers zelf. Mediajournalist Dennis Jansen is helemaal klaar met First Dates en alleen Angela de Jong heeft naar de tweede aflevering van Avastars gekeken. Maar dat kwam omdat ze in een opgesloten ruimte zat.  Deze aflevering bevat bovendien een klein stukje politiek op het snijvlak van media. Met een duidelijke stelling: Tv-programma’s moeten kappen met debatten want het interesseert niemand behalve journalisten. Natuurlijk is er ook weer de vaste rubriek Angela's Etalage. De énige plek in medialand waarin Angela de Jong louter positief uit de hoek komt. En deze editie van de AD Media Podcast lijkt ongewild een ode te brengen aan het jubilerende Shownieuws dat vrijdag 20 jaar bestaat, met onderwerpen als 'Eva Jinek is zwanger' en 'Johan Derksen is ziek'. Temeer omdat presentator Manuel Venderbos - niet toevallig ook presentator van Shownieuws - een nieuwe jingle heeft 'geleend' van zijn Talpa-collega's. En er is aandacht voor de politieke slag die Vandaag inside gaat maken. Naast Mark Rutte komt bijvoorbeeld ook Caroline van der Plas langs. En de diva van de podcast Angela de Jong werd daarom afgebeld. Was ze ziedend? Of hoe reageerde ze? Dat hoor je in deze aflevering. Luisteren dus! Naar de wekelijkse AD Media Podcast, waarin TV-columniste Angela de Jong en verslaggevers Dennis Jansen en Mark den Blanken alle hoofd-, rand-, en bijzaken bespreken op het gebied van media. De presentatie is in handen van Manuel Venderbos.
07-03-2023 | 51 min