PODCAST

De Ballen verstand

Voetbalverslaggevers Fardau Wagenaar en Leon ten Voorde van de Twentsche Courant Tubantia bespreken samen de prestaties van FC Twente en Heracles.

AFLEVERINGEN

‘Krüzen is weer thuis in Almelo en in Enschede wordt ondanks de prijsverhoging geen druppel minder gedronken’

Seizoen 4 - Aflevering 1
Hendrie Krüzen loopt met een grote grijns op z'n gezicht rond in Almelo en bij FC Twente wordt ondanks de bierprijsverhoging geen druppel minder gedronken. Heracles-watcher Ralph Blijlevens en FC Twente-watcher Leon ten Voorde bespreken in een nieuwe aflevering van De Ballen Verstand de laatste ontwikkelingen in Almelo en Enschede. Maar wat zijn die ontwikkelingen? Op transfergebied is het nog vrij rustig. Zowel in Enschede als in Almelo is de transfergekte nog niet losgebarsten. Dat het in Enschede nog rustig is, komt vooral door het succes van vorig seizoen. „Dat is in eerdere jaren wel eens anders geweest", vertelt Leon. Bij Heracles wordt nog wel wat verwacht, maar daar is het nog wachten op de input van de trainer. „Die is er pas sinds maandag, dus die is nog aan het aftasten", zegt Ralph. Kortom: het is nu nog rustig op de burelen in Enschede en Almelo. „Maar wat vandaag rood is in de voetbalwereld, kan morgen groen zijn", benadrukt Leon, die daarmee maar wil aangeven dat er nog van alles mogelijk. Er worden uiteraard namen in verband gebracht FC Twente. Maar er worden ook spelers in één adem genoemd met Heracles. Welke spelers? Dat bespreken de heren samen met host Frank Bussink in de nieuwste aflevering van De Ballen Verstand. De Ballen Verstand is terug. De podcast over FC Twente en Heracles is na een korte zomerstop weer helemaal klaar om te gaan. Met Leon ten Voorde én Ralph Blijlevens als clubwatchers en Frank Bussink al host.
Vandaag | 30 min

‘Welke makreel liet Rutten nou naar Heracles gaan? Het wordt PSV, dat is toch net iets anders’

Seizoen 3 - Aflevering 51
Wat een weekend staat ons te wachten in de eredivisie! Zaterdagavond is het FC Twente-PSV. En een dag later wacht Heracles het cruciale treffen bij Fortuna Sittard. In de podcast De Ballen Verstand blikken Fardau en Leon vooruit op deze twee krakers. En dat niet alleen, want er gebeurde en gebeurt nog veel meer. Wat te denken van de toekomst van verschillende spelers van FC Twente en Heracles en de nieuwe job bij PSV voor Fred Rutten? „Eén of andere makreel linkte hem aan Heracles, de voetbalsites maken van niets iets en twee weken later hangt er een spandoek in Almelo. En dat terwijl Rutten natuurlijk nooit naar Heracles gaat. Die gaat naar PSV en dat is toch net iets anders.” Over trainers gesproken: Erik ten Hag wordt in Engeland serieus gelinkt aan misschien wel de grootste club van de wereld Manchester United. Terwijl er nog niets rond is, hebben de eerste Engelse journalisten zich al gemeld in Twente. Oppassen geblazen dus. Terug naar de actualiteit van nu: FC Twente-PSV en Fortuna-Heracles. In Enschede hebben ze boel compleet, in Almelo missen ze een belangrijke speler op het middenveld. Hoe gaat trainer Frank Wormuth dat oplossen? En is er eigenlijk al iets bekend over zijn opvolger? Volgens de geruchten zou die vrijdagmiddag een 3-jarig contract tekenen. Ware het niet dat die trainer vrijdagavond nog een uitermate belangrijke wedstrijd wacht met zijn huidige club en dus wel iets anders aan zijn hoofd heeft.
01-04-2022 | 30 min