Koning Willem-Alexander ontvangt toenmalig D66-leider Alexander Pechtold op Paleis Noordeinde in 2017.
Volledig scherm
Koning Willem-Alexander ontvangt toenmalig D66-leider Alexander Pechtold op Paleis Noordeinde in 2017. © ANP / ANP

Alexander Pechtold pleit voor afschaffen monarchie: ‘Moet eindigen na Willem-Alexander’

Voormalig leider D66Voormalig D66-leider Alexander Pechtold vindt dat de politiek zich moet wagen aan de discussie of Nederland nog wel een monarchie moet hebben. Zelf vindt hij het koningschap ‘niet meer houdbaar’ en het zou volgens hem goed zijn als Willem-Alexander de laatste koning is.

3 reacties

 • Roelof Smeets

  2 maanden geleden
  het aanhouden van de monarchie is voor nederland economisch erg belangerijk het geeft de stabiliteit van nederland weer ik vindt het daarom een slecht idee om de monarchie af te schaffen. Als de koning op stap gaat naar het buitenland dan volgen er een schare van zaken lieden die er gewin uit halen door de verschillende deals die ze binnen slepen, de welvaart die nederland heeft is voor een deel te danken aan het koningshuis alle commoties daargelaten.
 • paul heupink

  2 maanden geleden
  dit was te verwachten van vooral iemand van D66, Neen totaal oneens! Dit houdt ons op de kaart. De laatste stap om helemaal naar de verdoemenis te gaan in dit land. Laat t zoals het is.
 • Becker

  2 maanden geleden
  Prima voorstel van Alexander Pechtold. Wat ons betreft mag huidige koning direct met pensioen.
 1. Energiemarkt verandert: ‘Juiste moment om over te stappen heeft met je persoonlijkheid te maken’
  PREMIUM

  Energie­markt verandert: ‘Juiste moment om over te stappen heeft met je persoon­lijk­heid te maken’

  Dalende energieprijzen, een hogere opzegboete per 1 juni en na lange tijd bieden energieleveranciers weer vaste contracten aan. De energiemarkt verandert, maar wat is nu wijsheid om te doen? Voor meerdere jaren een vast contract tekenen, of toch even wachten in de hoop dat de prijzen nog verder dalen? Twee experts geven hun advies. ,,Momenteel heb je nog niet heel veel keuze in energiecontracten, maar ik verwacht dat dit vanaf 1 juni wel komt.”