Ingenieur Ruben van der Horst (rechts) uit Herwijnen spreekt samen met zijn dorpsgenoot Edwin Rijkse met de Tweede Kamer over de plaatsing van een militair radarstation in Herwijnen.
Volledig scherm
Ingenieur Ruben van der Horst (rechts) uit Herwijnen spreekt samen met zijn dorpsgenoot Edwin Rijkse met de Tweede Kamer over de plaatsing van een militair radarstation in Herwijnen. © ANP/Sem van der Wal

‘Bouw militair radarstation op zéér afgelegen plek, niet in Herwijnen’

Defensie bezweert de Tweede Kamer dat de straling van de nieuwe radar die in Herwijnen moet komen binnen de normen valt. In een hoorzitting trekken anderen die normen én de locatie in twijfel. ,,Een slechtere plek is er niet.”

  1. Woedende reacties op voetbalfeest Tilburg: ‘Dit zet alles weer op achterstand’
    video

    Woedende reacties op voetbal­feest Tilburg: ‘Dit zet alles weer op achter­stand’

    Er wordt massaal verontwaardigd gereageerd op het grote voetbalfeest in Tilburg gisteravond, waarbij honderden Willem II-supporters de coronaregels hebben overtreden. Politici snappen niet dat de Tilburgse burgemeester Theo Weterings toestemming gaf voor het feest, ministers noemen de overtredingen ‘zorgelijk’ en ‘onverantwoord’. Bezorgde burgers willen dat Weterings aftreedt en het plaatselijke ziekenhuis betreurt dat de regels niet zijn nageleefd. Willem II-directeur Van Geel vindt wel dat de gemeente Tilburg de juiste afweging heeft gemaakt.