Foto ter illustratie. In kampen in Noord-Syrië zitten nog tientallen Nederlandse mannen en vrouwen in vluchtelingenkampen.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. In kampen in Noord-Syrië zitten nog tientallen Nederlandse mannen en vrouwen in vluchtelingenkampen. © AFP

Buitenlandse berechting Nederlandse IS’er niet mogelijk

Nederlandse IS-gangers kunnen niet in het buitenland worden berecht voor hun misdaden. Dat hebben het het ministerie van Buitenlandse Zaken en het Openbaar Ministerie laten weten aan de Tweede Kamer. Een Kamermeerderheid wil dat de Nederlandse IS-strijders en IS-vrouwen niet meer terugkeren naar ons land om terecht te staan en richtte daarom de hoop op een buitenlandse rechter.

  1. Eendaagse festivals mogen alleen onder strikte voorwaarden doorgaan: maximaal 750 bezoekers
    Video

    Eendaagse festivals mogen alleen onder strikte voorwaar­den doorgaan: maximaal 750 bezoekers

    Eendaagse festivals kunnen deze zomer alleen doorgaan onder strikte voorwaarden. Er mogen maximaal 750 bezoekers komen en het festival moet in de open lucht of in een open tent plaatsvinden. Dat heeft demissionair premier Rutte vanmiddag bekendgemaakt na overleg met de meest betrokken ministers. Volgens het Outbreak Management Team (OMT) is het risico op een nieuwe golf coronabesmettingen te groot bij grotere evenementen.