Volledig scherm
PREMIUM
© MARTIJN BEEKMAN

CDA’er Pieter Omtzigt: Partijen zijn hun idealen kwijtgeraakt

Vissen met JanIn de interviewserie Vissen met Jan, praat verslaggever Jan Hoedeman elke week met een politicus over het leven en de politiek. CDA-Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt is de nachtmerrie van menig Nederlands bewindspersoon én van internationale politici. De Twentse oer-parlementariër over getallen en zijn strijd tegen onrecht.

 1. Vissen met Lisa Westerveld van GroenLinks: Vanwege joúw ontspanning lijdt een vis
  PREMIUM
  Vissen met Jan

  Vissen met Lisa Westerveld van GroenLinks: Vanwege joúw ontspan­ning lijdt een vis

  In de interviewserie Vissen met Jan, praat verslaggever Jan Hoedeman elke week met een politicus over het leven en de politiek. GroenLinks-Kamerlid Lisa Westerveld (37) uit Nijmegen haalde voldoende voorkeurstemmen om op eigen kracht een Kamerzetel te bemachtigen. Ze hoopt binnenkort achter de regeringstafel haar initiatiefwet te verdedigen om armere jongeren niet langer buiten te sluiten van schoolreisjes.
 2. Hogeschool in opspraak om uitspraken docente: ‘Waarom zou ik Baudet niet mogen vermoorden?’

  Hogeschool in opspraak om uitspraken docente: ‘Waarom zou ik Baudet niet mogen vermoorden?’

  De Haagse Hogeschool is maandagavond in ernstige verlegenheid gebracht nadat op sociale media een filmpje verscheen waarin te horen is dat een docente hardop fantaseert over ‘het vermoorden van Thierry Baudet’. Een woordvoerder van de onderwijsinstelling laat aan deze nieuwssite weten dat er intern onderzoek wordt gedaan naar de video. ,,Wij gaan dit uiteraard tot op de bodem uitzoeken. Wij willen precies weten wat er gezegd is.”