Demissionair minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (CDA), toenmalig partijvoorzitter Rutger Ploum en Pieter Omtzigt tijdens de bekendmaking van de eerste stemmingsronde voor de lijsttrekkersverkiezing.
Volledig scherm
PREMIUM
Demissionair minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (CDA), toenmalig partijvoorzitter Rutger Ploum en Pieter Omtzigt tijdens de bekendmaking van de eerste stemmingsronde voor de lijsttrekkersverkiezing. © ANP

CDA’ers verdeeld: ‘Partijtop heeft zich van lelijke kant laten zien’

Rapport commissie-SpiesHet rapport van de commissie-Spies moet vandaag het begin markeren van de wederopstanding van het CDA. Maar of dat zonder kleerscheuren voor de partijtop lukt, is de vraag. ,,We moeten schoon schip maken.’’

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.