Demissionair minister Ank Bijleveld van Defensie (CDA) bij aankomst op het Binnenhof.
Volledig scherm
Demissionair minister Ank Bijleveld van Defensie (CDA) bij aankomst op het Binnenhof. © ANP

Crisissfeer rond Bijleveld: waarom blijft ze terwijl Kaag gaat? ‘Dat oogt gek’

Binnen het CDA rommelt het rond demissionair minister van Defensie Ank Bijleveld. Waarom blijft zij aan terwijl collega Kaag wel vertrekt, vragen diverse partijgenoten zich af. Rond de CDA-top heerst een crisissfeer van ministers die later bij het wekelijkse kabinetsberaad arriveren en in- en uitgaan via andere entrees.  

5 reacties

 • J. Fuijkschot

  1 maand geleden
  Ze was vroeger al een vreemde vogel als het om haar zelf ging. Ze kwam als stagiaire binnen bij de instelling waar ik destijds diensthoofd was en bood haar mijn expertise aan als ze daar in voorkomende gevallen behoefte aan zou hebben. Ze zei dat ze het zelf wel kon, waarop ik vroeg waarom ze stage kwam lopen als ze alles al wist. Ondanks dat onze werkkamers naast elkaar lagen heeft er daarna geen enkele uitwisseling plaats gevonden. Koud hoor.
 • B.W.J. Katier

  1 maand geleden
  Vertrekken als minister.
 • Wim Bos

  1 maand geleden
  Het zet wederom het CDA in een slecht daglicht.. ze heeft in de corona periode ook een paar slechte acties gedaan. Neem je verantwoording
 • Johan Ter Weele

  1 maand geleden
  Wegwezen.Ank is misschien wel niet direct verantwoordelijk maar als jouw MIVD roept dat de val van Kabul nog wel drie maanden kan duren maar het duurt maar drie dagen dan draag je op zijn minst medeverantwoordelijkheid aan chaos. Johan ter Weele.
 • Herman Schopman

  1 maand geleden
  Beste Pieter Omtzicht, wéér een duidelijke bevestiging voor jou om terecht uit dit huidige CDA bolwerk te zijn gestapt. Dit was, is en wordt nooit meer jouw politieke partij.