D66-Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma (links) wil dat Forum voor Democratie wordt gestraft voor 'bedreigingen in het hart van onze democratie'.
Volledig scherm
D66-Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma (links) wil dat Forum voor Democratie wordt gestraft voor 'bedreigingen in het hart van onze democratie'. © ANP

D66 en Volt: ‘Forum mag niet wegkomen met standje van Kamervoorzitter’

D66 en Volt hebben een brief geschreven aan Kamervoorzitter Vera Bergkamp waarin zij stellen dat Forum voor Democratie ‘niet kan wegkomen met louter een vermanend woord’. Zij willen dat Bergkamp strenger optreedt tegen Forum. Gisteren zei FvD-Kamerlid Pepijn van Houwelingen dat D66’er Sjoerd Sjoerdsma voor een tribunaal zal worden gesleept vanwege zijn steun aan het coronabeleid. 

1 reactie

 • Karin Smudde

  1 week geleden
  Rabbijn Soetendorp zei jaren geleden waarom het recht van vrije meningsuiting wordt gebruikt om te beledigen en te kwetsen. Ik denk dat je aan die situatie zoals in de kamer niets kunt veranderen want je kunt die mensen niet veranderen. Ze vinden het normaal qat ze zeggen.
 1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?
 2. Bergkamp hekelt Forum dat collega-Kamerleden dreigt met ‘tribunalen’: ‘Ontoelaatbaar’
  Play
  update/VIDEO

  Bergkamp hekelt Forum dat collega-Kamerleden dreigt met ‘tribunalen’: ‘Ontoelaat­baar’

  Tweede Kamervoorzitter Vera Bergkamp wil in gesprek met fracties over de omgangsvormen in het debat. Aanleiding zijn uitlatingen van Kamerleden van Forum voor Democratie. Zo beet FVD’er Pepijn van Houwelingen D66-Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma woensdag tijdens een debat toe dat hij voor het tribunaal gesleept zal worden vanwege zijn steun aan het coronabeleid van het kabinet.