CDA-leider Wobke Hoekstra in overleg  op het ministerie van Algemene Zaken tijdens een vervolggesprek over de uitslag van de Provinciale Statenverkiezingen.
Volledig scherm
CDA-leider Wobke Hoekstra in overleg op het ministerie van Algemene Zaken tijdens een vervolggesprek over de uitslag van de Provinciale Statenverkiezingen. © ANP

De 7 plagen voor Rutte en zijn discipelen

podcastWat kan het kabinet verzinnen als antwoord op de onvrede van de kiezer? Het moet allemaal zijn beslag krijgen in een brief aan de Tweede Kamer. En er was toch al veel te doen om brieven deze week, want een exemplaar uit Brussel over stikstof leverde discussie op.

  1. Energiemarkt verandert: ‘Juiste moment om over te stappen heeft met je persoonlijkheid te maken’
    PREMIUM

    Energie­markt verandert: ‘Juiste moment om over te stappen heeft met je persoon­lijk­heid te maken’

    Dalende energieprijzen, een hogere opzegboete per 1 juni en na lange tijd bieden energieleveranciers weer vaste contracten aan. De energiemarkt verandert, maar wat is nu wijsheid om te doen? Voor meerdere jaren een vast contract tekenen, of toch even wachten in de hoop dat de prijzen nog verder dalen? Twee experts geven hun advies. ,,Momenteel heb je nog niet heel veel keuze in energiecontracten, maar ik verwacht dat dit vanaf 1 juni wel komt.”