Demissionair Minister Ank Bijleveld van Defensie (CDA) kwam in juni tijdens een commissiedebat in de Tweede Kamer over Afghaanse tolken flink onder vuur te liggen.
Volledig scherm
Demissionair Minister Ank Bijleveld van Defensie (CDA) kwam in juni tijdens een commissiedebat in de Tweede Kamer over Afghaanse tolken flink onder vuur te liggen. © ANP

Deel Kamer dringt aan op ruimhartiger opvang Afghaanse helpers

Terwijl Duitsland vandaag aankondigde visums te gaan verstrekken aan álle Afghanen die met het Duitse leger hebben samengewerkt, blijven in Nederland in principe alleen ex-tolken welkom. Een deel van de Tweede Kamer begrijpt niets van die opstelling en dringt aan op een ruimhartiger opvangbeleid. 

  1. De ‘oorlogsheld’ Zelenski heeft ook een heel duister kantje
    Podcast Politiek dichtbij

    De ‘oorlogs­held’ Zelenski heeft ook een heel duister kantje

    Hoe zat het nou met die sms’jes van Rutte op die stokoude Nokia 301, wilde de Tweede Kamer weten deze week. Helderheid kwam er niet, want met het wantrouwen tegen de premier, de richtlijn én de archiefwet loopt er van alles door elkaar. Ondertussen verscheen een pikant boek over president Zelenski dat ook de schijnwerper zet op zijn duistere verleden, hoezeer hij momenteel ook in de smaak valt bij westerse politici.