Volledig scherm
PREMIUM
Het ontwerp van een tropische kantoortuin in de Tweede Kamer, van de weggestuurde architect Ellen van Loon. © OMA

Dit is de tropische kantoortuin die u niet mocht zien

Het ontwerp van een tropische kantoortuin voor de Tweede Kamer blijkt tóch te bestaan. De weggestuurde architect Ellen van Loon ontkende dit de afgelopen dagen. Tweede Kamerleden reageren geërgerd.

Parlementariërs die betrokken zijn bij de renovatie van het Binnenhof ergeren zich aan de voorstelling van zaken die de vertrokken architect Ellen van Loon van het Rotterdamse bureau OMA geeft. Vorige week werd bekend dat Van Loon - die leiding gaf aan de renovatie van de Tweede Kamer - aan de kant is gezet met een afkoopsom van 2,7 miljoen euro.

  1. LIVE | Wilders botst met Rutte: ‘U vindt alleen uw plekje in het torentje belangrijk’
    Stikstofdebat

    LIVE | Wilders botst met Rutte: ‘U vindt alleen uw plekje in het torentje belangrijk’

    Een verlaging van de maximumsnelheid, een noodwet voor de bouw, aangepast veevoer en meer geld voor het uitkopen van varkensboeren. Premier Rutte moet vandaag zijn maatregelen voor de stikstof- en PFAS-crisis verdedigen in de Tweede Kamer. En dat zal niet meevallen: voor de linkse partijen gaan de maatregelen niet ver genoeg, terwijl PVV en Forum voor Democratie juist willen dat de stikstofplannen van tafel gaan. Mis niks van het debat met ons liveblog.