(L-R): Jonathan van der Geer (CU), Duane van Diest (D66), Joanneke van den Nieuwboer (CDA), Harmjan Vedder (CU), Christien Waller (VVD), Korné Viskil (CDA), Caroliene Hermans (VVD) en Lotte van Basten Batenburg (VVD)
Volledig scherm
(L-R): Jonathan van der Geer (CU), Duane van Diest (D66), Joanneke van den Nieuwboer (CDA), Harmjan Vedder (CU), Christien Waller (VVD), Korné Viskil (CDA), Caroliene Hermans (VVD) en Lotte van Basten Batenburg (VVD) © Twitter/LinkedIn/ANP

Dit is het schaduwkabinet van Mark Rutte

Lichte chaos op het Binnenhof dezer dagen. De 225 dooie dagen van de langste kabinetsformatie ooit zijn gevolgd door de twee aardverschuivingen. Er volgt maandag een onzichtbare naschok na de entree van de nieuwe kabinetsploeg. Drieëntwintig nieuwe politieke assistenten bestormen de ministeries. Ze zijn het oog en oor van de bewindspersonen. We zetten ze op een rij:

 1. ‘Uitsluiten van Rutte zorgt voor tweestrijd binnen ChristenUnie’

  ‘Uitsluiten van Rutte zorgt voor tweestrijd binnen Christen­Unie’

  Het besluit van ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers om niet in een nieuw kabinet te gaan met premier Mark Rutte, heeft geleid tot een tweestrijd tussen de kiezers van de partij. Dat blijkt volgens het Nederlands Dagblad uit een enquête onder 1100 kiezers die afgelopen verkiezing op de ChristenUnie stemden. Slechts een krappe meerderheid (53 procent) vindt het een goed besluit van Segers om niet met Rutte te gaan regeren.
 1. Kiki’s grote liefde stapte uit het leven vanwege dubbelleven: 'Hij leed aan seksverslaving'
  Play

  Kiki’s grote liefde stapte uit het leven vanwege dubbelle­ven: 'Hij leed aan seksversla­ving'

 2. Fans Cambuur vieren groot feest na officieuze promotie
  Play

  Fans Cambuur vieren groot feest na officieuze promotie