Ferd Grapperhaus, demissionair minister van Justitie en Veiligheid, spreekt zich uit over de coronarellen in Rotterdam.
Volledig scherm
Ferd Grapperhaus, demissionair minister van Justitie en Veiligheid, spreekt zich uit over de coronarellen in Rotterdam. © ANP/AP/Beeldbewerking ADR

Grapperhaus over rellen in Rotterdam: ‘Dit is simpelweg misdadig gedrag’

De rellen die gisteravond in Rotterdam geleid hebben tot gewonden en forse schade, hebben volgens Ferd Grapperhaus ‘niets met demonstreren te maken'. ,,Dit is simpelweg misdadig gedrag", vindt de demissionair minister van Justitie en Veiligheid.

 1. ChristenUnie-congres roept fractie op: Stem niet in met uitbreiding QR-code of extra regels ongevaccineerden

  Christen­Unie-con­gres roept fractie op: Stem niet in met uitbrei­ding QR-code of extra regels ongevacci­neer­den

  Het congres van de ChristenUnie keert zich tegen een uitbreiding van het coronatoegangsbewijs of andere regels voor ongevaccineerden en roept de Tweede Kamerfractie op hier niet mee in te stemmen. Zonder steun van de ChristenUnie is er in de coalitie geen meerderheid voor een uitbreiding van de QR-codes in winkels en op het werk. De fractie zegt het ‘heldere signaal’ mee te nemen ‘bij de afwegingen’.
 2. Opnieuw formatieblunder: CU-leider Segers laat akkoord VVD en CDA slingeren in trein
  VIDEO

  Opnieuw formatie­blun­der: CU-leider Segers laat akkoord VVD en CDA slingeren in trein

  ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers heeft een document rond de formatie laten liggen in de trein. Daar werd het gevonden door iemand, die het doorspeelde aan de Volkskrant. Uit de stukken blijkt dat VVD en CDA eind september al samen een aanzet tot een regeerakkoord hebben geschreven. Daarin pleiten zij voor forse maatregelen om de woningnood te bestrijden, voor een ambitieus klimaatbeleid en een miljardenfonds voor het uitkopen van boeren.
 3. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?