Hogere energierekening gecompenseerd met ruim 400 euro per huishouden

videoHet demissionaire kabinet trekt de portemonnee om een deel van de stijgende energierekening te compenseren. Huishoudens kunnen rekenen op gemiddeld ruim 400 euro compensatie, zo laat demissionair staatssecretaris Yeşilgöz weten. De tegemoetkoming geldt voor één jaar en kost in totaal 3,2 miljard euro. Het is de bedoeling dat de compensatie op 1 januari 2022 ingaat.

5 reacties

 • Nick van Dalen

  2 jaar geleden
  Wat een onzin! Strooien met miljarden kan dit demissionaire kabinet wel. Wie denk je dat het allemaal terug gaat betalen in de komende jaren? Dit kabinet moet echt zsm verdwijnen. Gewoon allemaal weg en plaats maken voor vernieuwing!
 • Cara Razzo

  2 jaar geleden
  Blij dat verlaging op electriciteitbelasting is, die stijgt ook hard en wij hebben geen gas in ons huis, anders werden wij niet gecompenseerd als het alleen op gas was.
 • Anoniem

  2 jaar geleden
  Dit is al vast een voorschot op rechts Rutte vier. Iedereen krijgt zelfde korting. Terwijl er brede zorg en wens was om juist mensen met laag inkomen te compenseren. Zij krijgen ( misschien) alsnog te weinig. De andere helft te veel. Gerard willems
 • Prins

  2 jaar geleden
  De staatssecretaris heeft het niet begrepen: alleen de elektriciteitstarieven aanpassen "omdat het voor huishoudens niet uitmaakt", is NIET waar! We zijn allemaal aangezet om zonnepanelen aan te schaffen. Dat hebben we gedaan en gebruiken onze eigen stroom. Hoezo, lagere prijzen? De gasprijs moet aangepast worden! Ik kan niet mijn eigen gas opwekken!
 • Jurgen Van Zanten

  2 jaar geleden
  Hoe krigen de mensen met een uitkering dit terug??
 1. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
  lezersvraag

  Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

  Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.