Hogere energierekening gecompenseerd met ruim 400 euro per huishouden

videoHet demissionaire kabinet trekt de portemonnee om een deel van de stijgende energierekening te compenseren. Huishoudens kunnen rekenen op gemiddeld ruim 400 euro compensatie, zo laat demissionair staatssecretaris Yeşilgöz weten. De tegemoetkoming geldt voor één jaar en kost in totaal 3,2 miljard euro. Het is de bedoeling dat de compensatie op 1 januari 2022 ingaat.

5 reacties

 • Nick van Dalen

  2 maanden geleden
  Wat een onzin! Strooien met miljarden kan dit demissionaire kabinet wel. Wie denk je dat het allemaal terug gaat betalen in de komende jaren? Dit kabinet moet echt zsm verdwijnen. Gewoon allemaal weg en plaats maken voor vernieuwing!
 • Cara Razzo

  2 maanden geleden
  Blij dat verlaging op electriciteitbelasting is, die stijgt ook hard en wij hebben geen gas in ons huis, anders werden wij niet gecompenseerd als het alleen op gas was.
 • Anoniem

  2 maanden geleden
  Dit is al vast een voorschot op rechts Rutte vier. Iedereen krijgt zelfde korting. Terwijl er brede zorg en wens was om juist mensen met laag inkomen te compenseren. Zij krijgen ( misschien) alsnog te weinig. De andere helft te veel. Gerard willems
 • Prins

  2 maanden geleden
  De staatssecretaris heeft het niet begrepen: alleen de elektriciteitstarieven aanpassen "omdat het voor huishoudens niet uitmaakt", is NIET waar! We zijn allemaal aangezet om zonnepanelen aan te schaffen. Dat hebben we gedaan en gebruiken onze eigen stroom. Hoezo, lagere prijzen? De gasprijs moet aangepast worden! Ik kan niet mijn eigen gas opwekken!
 • Jurgen Van Zanten

  2 maanden geleden
  Hoe krigen de mensen met een uitkering dit terug??
 1. Extra coronamaatregelen dreigen op vervroegde persconferentie: ‘Alles ligt op tafel’
  VIDEO

  Extra coronamaat­re­ge­len dreigen op vervroegde persconfe­ren­tie: ‘Alles ligt op tafel’

  Nu de coronagrafieken blijven exploderen, houden diverse Haagse bronnen sterk rekening met een vervroegde persconferentie over extra restricties. Vandaag wordt het kernteam van het kabinet door OMT-voorzitter Jaap van Dissel bijgepraat over de stand van zaken. IC-voorman Diederik Gommers vindt nu ‘keiharde maatregelen’ nodig. ‘Anders zitten we over tien dagen in code zwart’. Een woordvoerder van het OMT liet weten dat het gesprek vooralsnog niet wordt vervroegd.