De jeugdzorg is scheefgegroeid. Enerzijds maken bedrijven enorme winsten met hulp aan kinderen met lichte problemen. Anderzijds worden kinderen met zware problemen niet geholpen.
Volledig scherm
PREMIUM
De jeugdzorg is scheefgegroeid. Enerzijds maken bedrijven enorme winsten met hulp aan kinderen met lichte problemen. Anderzijds worden kinderen met zware problemen niet geholpen. © Getty Images/iStockphoto

Jeugdzorg weer op de schop, want kinderen met zware problemen zijn nu de dupe

Bedrijven in de jeugdzorg maken enorme winsten. Ondertussen belanden kinderen die kampen met zware problemen te vaak op de wachtlijst. Politici willen ingrijpen.

  1. Extra coronamaatregelen dreigen op vervroegde persconferentie: ‘Alles ligt op tafel’
    VIDEO

    Extra coronamaat­re­ge­len dreigen op vervroegde persconfe­ren­tie: ‘Alles ligt op tafel’

    Nu de coronagrafieken blijven exploderen, houden diverse Haagse bronnen sterk rekening met een vervroegde persconferentie over extra restricties. Vandaag wordt het kernteam van het kabinet door OMT-voorzitter Jaap van Dissel bijgepraat over de stand van zaken. IC-voorman Diederik Gommers vindt nu ‘keiharde maatregelen’ nodig. ‘Anders zitten we over tien dagen in code zwart’. Een woordvoerder van het OMT liet weten dat het gesprek vooralsnog niet wordt vervroegd.