Volledig scherm
PREMIUM
Klaas Dijkhoff on tour bij een VVD bijeenkomst © Arie Kievit

Klaas Dijkhoff reist het land door om kritiek in te winnen op eigen partij

Met een essay over liberalisme in de hand, trok Klaas Dijkhoff de afgelopen weken langs zaaltjes met lokale VVD’ers. Om zijn imago als lolbroek-met-proefballonetjes bij te stellen. En om discussie op gang te brengen in een partij die een ‘applausmachine’ is geworden.

Voor iemand die een spreekbeurt komt geven, zwijgt Klaas Dijkhoff opmerkelijk veel.

De microfoon heeft hij zelfs weggelegd. Op het podiumpje van een doorsnee bedrijf, op een verlaten bedrijventerrein in Spijkenisse, schrijft de VVD’er deze woensdagavond vooral. In een gebonden opschrijfboekje noteert Dijkhoff wat de partijgenoten in de volle zaal vinden. ,,Want ik heb de vorige keer te horen gekregen dat het wel erg veel Klaas was.”

  1. Oppositie blijft ontevreden over ‘getreuzel’ kabinet bij stikstofcrisis
    Stikstofdebat

    Oppositie blijft ontevreden over ‘getreuzel’ kabinet bij stikstof­cri­sis

    Te weinig en te laat. Of overbodige maatregelen voor een niet bestaand probleem. Over de redenering verschillen oppositiepartijen van mening, maar dat de stikstofmaatregelen niet deugen daar zijn ze het over eens. Dat bleek tijdens een debat over de stikstofcrisis en de stappen die het kabinet gisteren presenteerde. PVV-voorman Geert Wilders zegde het vertrouwen in de regering op, maar zijn motie van wantrouwen kreeg alleen steun van Forum voor Democratie.