Voorzitter van de evaluatiecommissie, Liesbeth Spies, en interim partijvoorzitter Marnix van Rij (r) tijdens de persconferentie.
Volledig scherm
Voorzitter van de evaluatiecommissie, Liesbeth Spies, en interim partijvoorzitter Marnix van Rij (r) tijdens de persconferentie. © ANP SEM VAN DER WAL

Landelijk bestuur CDA stapt op na snoeihard rapport commissie

Het landelijk bestuur van het CDA is opgestapt. Het besluit valt na een snoeihard rapport van een partijcommissie onder leiding van oud-minister Liesbeth Spies. De commissie constateert dat het CDA de verkiezingen verloor door onderling geruzie en wantrouwen.

4 reacties

 • Johan Stemerding

  2 jaar geleden
  Als zelfs oud- minister van Agt zijn lidmaatschap al heeft opgezegd en je nog steeds niets doet met de enorme steunbetuiging van de burgers aan Pieter Omtzigt, dan mag je er helaas vanuit gaan dat je de PvdA achterna zult gaan! De kiezer houd je niet voor de gek!
 • Melle van der Meulen

  2 jaar geleden
  De kern van het probleem wordt niet genoemd: de kritiekloze deelname aan het meest samenleving afbrekende kabinet ooit. En de keuze van Pieter Omzigt om te doen wat hij behoorde te doen: de kiezer vertegenwoordigen en diens belangen. En die stonden haaks op kabinet waarin het CDA kritiekloos bij-wagen was/is van de VVD. Omzigt was de enige die het C en D uit het CDA werkelijk gestalte gaf. Het CDA is door ‘ons kent ons’ boven de kiezer te zetten, ten onder gegaan. Nu de VVD nog!
 • Anoniem

  2 jaar geleden
  Eigen schuld dikke bult, laat de C maar weg bij het CDA!
 • Hetty

  2 jaar geleden
  CDA is helaas verleng stuk van de vvd geworden kan zich zelf beter opheffen