Minister Conny Helder van Sport tijdens de FIFA World Cup. Als je goed kijkt, zie je het OneLove-speldje net onder de sjaal uit komen.
Volledig scherm
Minister Conny Helder van Sport tijdens de FIFA World Cup. Als je goed kijkt, zie je het OneLove-speldje net onder de sjaal uit komen. © ANP

Minister Helder had niet door dat tekst ‘never mind’ op sjaal stond: ‘Gewoon onhandig’

Minister Conny Helder denkt dat haar OneLove-speldje ‘écht duidelijk genoeg was’ bij de wedstrijd Nederland-Qatar tijdens het WK-voetbal in de islamitische oliestaat. Niet alleen het kleine formaat van het speldje zorgde voor een vloedgolf aan kritiek. Ook haar sjaal met de tekst ‘never mind’, die de speld deels bedekte, was criticasters een doorn in het oog.

  1. ‘Schrikbarende’ conclusies in zeer kritisch advies: Den Haag heeft ‘de regio’ stelselmatig verwaarloosd
    PREMIUM

    ‘Schrikba­ren­de’ conclusies in zeer kritisch advies: Den Haag heeft ‘de regio’ stelselma­tig verwaar­loosd

    De landelijke overheid heeft achtergebleven regio's in het land de laatste decennia stelselmatig verwaarloosd. Dat heeft geleid tot niet te rechtvaardigen verschillen en kan de Nederlandse democratie ondermijnen. Dat stellen drie adviesraden van de overheid in een gezamenlijk advies dat maandagmiddag in Veenhuizen werd overhandigd aan minister Hanke Bruins Slot van Binnenlandse Zaken.