In Arnhem was tijdens de Tweede Wereldoorlog een opleidingsbataljon voor de SS gevestigd. Nieuwe rekruten werden beëdigd in het voetbalstadion van Vitesse.
Volledig scherm
In Arnhem was tijdens de Tweede Wereldoorlog een opleidingsbataljon voor de SS gevestigd. Nieuwe rekruten werden beëdigd in het voetbalstadion van Vitesse. © Gelders Archief Arnhem

Nederlandse SS’ers gaven oorlogspensioen niet op

Veel Nederlanders die tijdens de Tweede Wereldoorlog voor de bezetter vochten, hebben hun Duitse oorlogspensioen nooit opgegeven aan de Belastingdienst. Dat blijkt uit antwoorden van staatssecretaris Hans Vijlbrief (Financiën) op Kamervragen van CDA’er Pieter Omtzigt.

  1. Julio Poch wil hogere schadevergoeding van minister Grapperhaus voor advocaatkosten

    Julio Poch wil hogere schadever­goe­ding van minister Grapper­haus voor advocaat­kos­ten

    De Nederlands-Argentijnse oud-piloot Julio Poch is minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) erkentelijk voor de tegemoetkoming van 700.000 euro voor de acht jaar dat hij in Argentinië onterecht in de cel heeft gezeten. Dat zegt zijn advocaat Geert-Jan Knoops. Die benadrukt wel dat het bedrag niet toereikend is voor de advocaatkosten en de opgelopen schulden in die periode. ,,Omdat het besluit van de minister onherroepelijk is, hopen we daarom nu op een aanvullend besluit’’, aldus Knoops.