2019-03-26 15:01:03 DEN HAAG - Thierry Baudet tijdens het wekelijkse vragenuur in de Tweede Kamer. ANP LEX VAN LIESHOUT
Volledig scherm
PREMIUM
2019-03-26 15:01:03 DEN HAAG - Thierry Baudet tijdens het wekelijkse vragenuur in de Tweede Kamer. ANP LEX VAN LIESHOUT © ANP

Nieuwkomer Forum groeit ook financieel: binnen een paar tellen tienduizenden euro's extra

Forum voor Democratie groeit als politieke partij, maar ook financieel. Dankzij uitgebreid werk van de penningmeester, een strategie om zoveel mogelijk leden te werven en ‘vriendendiensten’ vanuit Dubai en Hongkong. Binnen een paar tellen was de partij zo tienduizend euro rijker. 

Noem het ‘een vriendendienst’, zegt hij. Michiel Visser – nu gevierd en vermogend advocaat in New York - maakte Forum tussen januari en maart van 2017 met enkele muisklikken tienduizend euro rijker gemaakt. Zijn ‘vrienden’ Thierry Baudet en diens rechterhand Henk Otten (‘we gaan al jaren terug’) hadden geld nodig en Visser was niet te beroerd vanuit Dubai, waar hij toen werkte, zijn oude makkers een beetje te steunen.

Forum was destijds immers nog een kleine partij. Een beginnend politiek vehikel, voortgekomen uit de actiegroep rond het Oekraïne-referendum en het geld klotste toen nog niet tegen de plinten.

Niet dat Visser nou zo diep begaan was met Forum. Sterker: hij woont al twintig jaar niet meer in Nederland. Spreekt de taal weliswaar nog goed, maar met een duidelijk Amerikaans randje. Visser: ,,Ze hadden het nodig en wij zijn vrienden. Dat was het.’’