Premier Mark Rutte zei vorige week woensdag in het Tweede Kamerdebat over de ontwikkelingen rondom het coronavirus nog dat hij hoopte een dag later met de premiers van Italië en Spanje te kunnen spreken.
Volledig scherm
Premier Mark Rutte zei vorige week woensdag in het Tweede Kamerdebat over de ontwikkelingen rondom het coronavirus nog dat hij hoopte een dag later met de premiers van Italië en Spanje te kunnen spreken. © ANP/Bart Maat

‘Overleg Rutte met zuidelijke premiers gaat van uitstel naar afstel’

Het telefonische overleg tussen premier Mark Rutte en zijn collega’s uit Italië en Spanje gaat hoogstwaarschijnlijk niet meer door. Het gesprek moest de lucht klaren, nadat de zuidelijke landen Nederland vorige week een gebrek aan solidariteit verweten in het oplossen van de economische gevolgen van de coronacrisis.

 1. Moet Nederland in coronatijd de beurs wel trekken voor het zuiden?
  PREMIUM
  Geldoorlog in Europa

  Moet Nederland in coronatijd de beurs wel trekken voor het zuiden?

  De coronacrisis zet het debat over steun aan de (arme) zuidelijke eurolanden opnieuw op scherp. Alle aandacht in Europa gaat momenteel uit naar de ‘oorlog tegen het virus’. Maar tegelijk woedt er een andere, veel oudere, oorlog in Europa: wie draait op voor de kosten? Nog specifieker: zullen rijke landen als Duitsland en Nederland wederom de portemonnee moeten trekken om Italië, Spanje en Frankrijk er bovenop te helpen?
 1. Celstraf bij geweld tegen hulpverleners en journalisten
  Play

  Celstraf bij geweld tegen hulpverle­ners en journalis­ten

 2. Opnieuw hevige rellen in diverse steden rond avondklok
  Play

  Opnieuw hevige rellen in diverse steden rond avondklok