Van links naar rechts: Yvonne van Rooij, Jo Ritzen, Jan Klink en Laura Bromet. De petitie wordt overhandigd aan de commissievoorzitter.
Volledig scherm
Van links naar rechts: Yvonne van Rooij, Jo Ritzen, Jan Klink en Laura Bromet. De petitie wordt overhandigd aan de commissievoorzitter. © Jan Hoedeman/AD

Petitie aangeboden in Tweede Kamer: ‘Veertig partijen als we kiesdrempel niet verhogen’

De kiesdrempel om in de Tweede Kamer te komen moet worden verhoogd, zo vinden initiatiefnemers oud-minister Jo Ritzen (Onderwijs, PvdA) en voormalig staatssecretaris Yvonne van Rooy (Economische Zaken, CDA). Vandaag boden zij hun petitie met ruim 42.000 handtekeningen aan in de Tweede Kamer.

  1. D66-leider Kaag onderbreekt speech na geroep uit zaal op verhit congres over koningshuis
    Update
    3

    D66-lei­der Kaag onder­breekt speech na geroep uit zaal op verhit congres over konings­huis

    D66-leden hebben na een verhit debat gestemd voor behoud van het koningshuis. De Jonge Democraten, de jongerentak van D66, had opgeroepen de monarchie af te schaffen. Ook oud-partijleider Alexander Pechtold vindt het koningschap ‘niet meer houdbaar’. Het zou volgens hem goed zijn als Willem-Alexander de laatste koning is. De gemoederen liepen hoog op in het debat over het Koningshuis. Tijdens de speech van partijleider Sigrid Kaag onderbreekt zij haar verhaal als er iemand door de zaal begint te roepen.