Pieter Omtzigt breekt met CDA, wil door als onafhankelijk Kamerlid

CDA BREUKPieter Omtzigt stapt uit het CDA. Na het uitlekken van zijn aanklacht tegen de partijtop ziet hij geen andere optie dan een breuk. Omtzigt wil wel in de Tweede Kamer blijven als onafhankelijk Kamerlid. Zijn exit brengt het CDA in problemen.  

13 reacties

 • Jan Dekker

  2 maanden geleden
  Als ik CDA lid zou zijn zou ik mij dood schamen hoe een fractielid die zonder "last of ruggespraak" ,zoals elk kamerlid zijn taak behoort uit te oefenen zo wordt afgeserveerd !! Ik heb nooit op het CDA gestemd en zal dat ook nooit gaan doen. Ik heb heel veel respect en bewondering voor Pieter Omtzigt hoe die zijn taak als kamerlid uitoefend, moesten meer kamerleden een voorbeeld aan nemen! Het blijkt dat de C in het CDA niets maar dan ook helemaal niets voorstelt, of het moet zijn "pas op" !!
 • Ingrid Zwarteveen

  2 maanden geleden
  Goed besluit van Pieter Omzigt. Op deze manier is samenwerking met cda niet mogelijk. Hij kan beter met BBB gaan samenwerken om zo de belangen van de gewone burger te beschermen. Lijkt me overigens een perfect duo.
 • Katie Willems

  2 maanden geleden
  Het CDA heeft haar/zijn eigen doodvonnis getekend. Op naar rechtvaardigheid en integriteit en weg met de corrupte schijnheiligen. Nu zeggen dat het jammer is dat hij dit besluit heeft genomen.... Hoe fout. Failliete club.
 • Roelf otter

  2 maanden geleden
  Al weer een soap aflevering in de ned politiek, het record van peyton place is in zicht
 • Gerard Deterink

  2 maanden geleden
  Goed idee van Pieter met zulke mensen kun je niet mee samen werken mvg gerard
 1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”