Minister Wopke Hoekstra van Financiën en premier Mark Rutte na het aanbieden van het koffertje met de rijksbegroting en miljoenennota vorig jaar. Toen mochten ze elkaar nog aanraken van de coronaregels.
Volledig scherm
Minister Wopke Hoekstra van Financiën en premier Mark Rutte na het aanbieden van het koffertje met de rijksbegroting en miljoenennota vorig jaar. Toen mochten ze elkaar nog aanraken van de coronaregels. © Hollandse Hoogte / ANP

Prinsjesdag in coronatijd: Kabinet trekt de knip

Nederland moet zich schrap zetten voor de gevolgen van een zware economische terugslag, waarschuwde de koning namens het kabinet in de Troonrede. Daarom laat het kabinet het geld rollen om de economie vlot te trekken.

  1. LIVE | Boosheid over persmoment Rutte en De Jonge: ‘Worden coronamaatregelen nu wel of niet verlengd?’
    Video

    LIVE | Boosheid over persmoment Rutte en De Jonge: ‘Worden coronamaat­re­ge­len nu wel of niet verlengd?’

    Partijen in de Tweede Kamer zijn boos over het persmoment van gisteren, waarbij premier Rutte en minister De Jonge ‘tussen neus en lippen door’ verkondigden dat de huidige coronamaatregelen nog zeker tot in december duren. Hierover is verwarring ontstaan, omdat staatssecretaris Keijzer later op de avond ontkende dat de maatregelen zijn verlengd. Mis niks met ons liveblog onderaan dit artikel.