Minister Arie Slob voor Basis- en Voortgezet Onderwijs (ChristenUnie) tijdens het debat in de Tweede Kamer over het basis- en voorgezet onderwijs en corona.
Volledig scherm
Minister Arie Slob voor Basis- en Voortgezet Onderwijs (ChristenUnie) tijdens het debat in de Tweede Kamer over het basis- en voorgezet onderwijs en corona. © ANP/Bart Maat

Slob trotseert Kamer met weigering extra geld vrij te maken voor lerarenbeurs

Onderwijsminister Arie Slob maakt geen extra geld vrij om leraren die onverwachts werden afgewezen voor een lerarenbeurs alsnog een beurs te geven. De Tweede Kamer riep hem daartoe op, maar de bewindsman voert de aangenomen motie niet uit. In een brief aan de Tweede Kamer schrijft Slob dat geen van de opties ‘wenselijk of mogelijk zijn’.

  1. Schouten op nummer 2 ChristenUnie-kandidatenlijst, veel nieuwkomers in top-5

    Schouten op nummer 2 Christen­Unie-kandidaten­lijst, veel nieuwko­mers in top-5

    Carola Schouten, vicepremier en minister van Landbouw, staat op nummer 2 van de ChristenUnie-kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen van maart 2021. De partij noemt haar ‘een van de boegbeelden van de ChristenUnie’. Mirjam Bikker, nu fractievoorzitter van de partij in de Eerste Kamer, staat op plek 3. De partij heeft de 38-jarige Utrechtse gevraagd de overstap te maken naar de Tweede Kamer.