Het CDA in betere tijden, tijdens een congres in Utrecht.
Volledig scherm
Het CDA in betere tijden, tijdens een congres in Utrecht. © Hollandse Hoogte / ANP

Sociale vleugel CDA wil extra partijcongres na vertrek Omtzigt

Een groep CDA-leden verenigd in de Stichting voor Sociale Christendemocratie is een handtekeningenactie begonnen om een extra partijcongres afdwingen. Aanleiding is de breuk tussen de partij en Kamerlid Pieter Omtzigt. 

5 reacties

 • Ton Lucassen

  1 maand geleden
  Ik heb al mijn hele leven ,eerst KVP en daarna CDA gestemd. En altijd vertrouwen gehad in die partij. Maar wat is dat vertrouwen geschaad!! Ik heb altijd geloof gehad in het christelijke beginsel. Maar daar is weinig meer van over!!!!!! Mooie woorden,maar die had Judas ook. Het geld regeerd nu, en dat stinkt. Het CDA is diep gezonken,en heeft de laatste stem van mij gekregen. Het lijkt Italie wel met zulke maffia praktijken. Ik, en velen met mij zullen pieter steunen! Want die verdiend dit niet.
 • Cornelis Hammer

  1 maand geleden
  Als Pieter weer Christelijk georiënteerde politiek wil bedrijven is het goed om een nieuwe Progressieve Christelijke Partij te beginnen. Alleen is maar alleen.
 • Jan Hendrik

  1 maand geleden
  Het lijkt mij goed dat P.O. zijn eigen weg moet gaan en zij die zich daarbij willen aansluiten moeten dat doen. Een verzoening is absoluut geen optie. Het is onmogelijk dat je als lid van een organisatie, politieke partij of vereniging het altijd met alles eens kunt is moet zijn. Laat P.O. lekker zijn eigen partij optuigen. Zal geen succes worden.
 • Douwe Baas

  1 maand geleden
  Situatie Omtzigt geeft aan hoe achterbaks de politiek is. Hierdoor krijgen de populisten juist zo veel stemmen en verliezen de old-fashion partijen. Hopelijk komt de politiek door deze ellende er achter dat elkaar naar de mond praten niet helpt. Hopelijk is Pieter Omtzigt niet voor niets in deze situatie beland en gaan alle politieke partijen nu eerlijke politiek bedrijven. Ik wens Pieter Omtzigt beterschap en hopelijk komt hij er weer snel bovenop zodat hij Den Haag wakker kan blijven schudden.
 • A.W. Poelmann

  1 maand geleden
  Pieter Omzigt wordt al 9 jaar tegengewerkt. Waarom toch? Ik vind hem één van de beste democraten die er zijn in Nederland. Mocht Pieter zijn eigen partij beginnen dan ben ik de eerste die op hem stemt. En al dat vreselijke schelden op Pieter: ene oor in en gelijk het andere oor weer uit!! Oftewel: Schelden dut nig zeer en bietn dut n beer. Veel wijsheid en beterschap voor Pieter en zijn gezin!
 1. Vertrek Pieter Omtzigt slaat in als een bom bij CDA-prominenten uit Overijssel

  Vertrek Pieter Omtzigt slaat in als een bom bij CDA-prominen­ten uit Overijssel

  De beslissing van Pieter Omtzigt om het CDA na 17 jaar Kamerlidmaatschap te verlaten is onder CDA-prominenten in Oost-Nederland hard aangekomen. Zij waarderen Omtzigt. De meesten delen veel van de harde kritiek die Omtzigt verwoordt in zijn uitgelekte analyse. ,,De stijl van Pieter zou meer de norm moeten worden in het CDA: Scherpte durven opzoeken, met de inhoud bezig zijn en naast mensen gaan staan.’’