Vertrouwen in CDA-leider Hoekstra keldert na Omtzigt-crisis, monsterklus voor partijleiding

VideoHet CDA lijkt diep verdeeld over de Omtzigt-crisis. De helft van de leden heeft begrip voor zijn vertrek, de helft niet. Een deel van de CDA’ers wil een spoedcongres, anderen vragen om geduld. Inmiddels is er volgens de initiatiefnemers genoeg steun voor zo'n congres. Ondertussen keldert onder kiezers het vertrouwen in partijleider Wopke Hoekstra. 

3 reacties

 • R.J. Mulder

  1 maand geleden
  Het is duidelijk dat het cda de partij gaat worden die het behoort te zijn, namelijk hooguit een splinterpartijtje. Kwestie van tijd, van binnenuit of na de volgende verkiezingen. Meer zijn ze niet waard.
 • Gerrit Roelofs

  1 maand geleden
  Ik geloof niet dat het alleen van het cda komt dat Omtzigt ziek thuis zit en het lidmaatschap van de partij heeft opgezegd. Het is wel zo dat het cda hem meer had moeten steunen. Omtzigt heeft heel wat lijken uit de kast gehaald en is op elk punt tegengewerkt door de regering en zeker door de vergeetachtige Mark Rutte. Hopelijk komt Omtzigt nog tot inkeer want wie moet anders het vuile werk opknappen?
 • Alfons Baars

  1 maand geleden
  Denk dat ik met omtzigt meega als hij alleen verder wil. Cda top heeft echt te weinig gedaan om hem te helpen en met hem mee te gaan
 1. Rutte door het stof om te snelle versoepelingen: ‘Een inschattingsfout, excuses daarvoor’
  VIDEO
  2

  Rutte door het stof om te snelle versoepe­lin­gen: ‘Een inschat­tings­fout, excuses daarvoor’

  Demissionair premier Mark Rutte gaat door het stof voor de persconferentie van afgelopen vrijdag, waarin de coronamaatregelen zijn aangescherpt. Toen wilde Rutte niet reflecteren op de koerswijziging van het kabinet. ,,Excuses’’, zegt Rutte nu. ,,Dat was geen goede persconferentie van ons.’’ Hij zegt dat het kabinet een ‘inschattingsfout’ heeft gemaakt door eind juni de meeste coronaregels te laten varen.