Het demissionaire kabinet heeft van de Tweede Kamer de opdracht gekregen om het eigen risico in 2022 niet te laten stijgen.
Volledig scherm
Het demissionaire kabinet heeft van de Tweede Kamer de opdracht gekregen om het eigen risico in 2022 niet te laten stijgen. © Hollandse Hoogte / ANP

Voltallige Tweede Kamer stemt in met motie om verplicht eigen risico op 385 euro te houden

Het eigen risico in de zorg blijft volgend jaar gelijk, op 385 euro. Dat heeft de Tweede Kamer besloten. Een motie van de SP met die strekking wordt gesteund door álle partijen in de Kamer, waaronder coalitiepartijen VVD en CDA. Daarmee krijgt het demissionaire kabinet de opdracht om het eigen risico niet te laten stijgen. 

 1. Rutte door het stof om te snelle versoepelingen: ‘Een inschattingsfout, excuses daarvoor’
  VIDEO
  2

  Rutte door het stof om te snelle versoepe­lin­gen: ‘Een inschat­tings­fout, excuses daarvoor’

  Demissionair premier Mark Rutte gaat door het stof voor de persconferentie van afgelopen vrijdag, waarin de coronamaatregelen zijn aangescherpt. Toen wilde Rutte niet reflecteren op de koerswijziging van het kabinet. ,,Excuses’’, zegt Rutte nu. ,,Dat was geen goede persconferentie van ons.’’ Hij zegt dat het kabinet een ‘inschattingsfout’ heeft gemaakt door eind juni de meeste coronaregels te laten varen.
 2. Pakket met injectienaald bij Tweede Kamer bezorgd, Wilders doet aangifte

  Pakket met injectie­naald bij Tweede Kamer bezorgd, Wilders doet aangifte

  Bij de Tweede Kamer is deze week een pakketje bezorgd met daarin een injectienaald en een oproep om geld te betalen. PVV-leider Geert Wilders gaat bij de politie aangifte doen van poging tot afpersing, omdat het pakket aan hem zou zijn gericht. Het Openbaar Ministerie (OM) bevestigt dat. ,,Het OM ziet dit als een bedreiging met zware mishandeling en een poging tot afpersing en pakt het op”, laat een woordvoerder aan deze site weten.