Wethouder Ruud van Leeuwen: ,,Vroeger was ik leraar. Toen was ik gewend om leerlingen uit te dagen na te denken over wat je doet.”
Volledig scherm
PREMIUM
Wethouder Ruud van Leeuwen: ,,Vroeger was ik leraar. Toen was ik gewend om leerlingen uit te dagen na te denken over wat je doet.” © Rob Voss

Wethouder onder vuur na tweet over ongevaccineerden

Wethouder Ruud van Leeuwen van de gemeente Dalfsen heeft op sociale media zich de woede op de hals gehaald. In een tweet vraagt hij zich af waarom ongevaccineerden niet ‘de consequenties aanvaarden’ van hun keuze en andere operaties in het ziekenhuis in de weg staan. Er is kritiek: ‘Ga je schamen’.

  1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

    Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

    Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?