Quotes van de week

Opvallende uitspraken in De Twentsche Courant Tubantia de afgelopen week

'Omdat ik van meet af aan werd getroffen door wat eigenlijk een zeldzame combinatie is: fabuleus talent en een uitzonderlijke bescheidenheid. Die twee dingen samen komt zelden voor. Daar ben ik door geraakt.'

Dries van Agt, oud-premier, over zijn vriendschap met oud-wielrenner Hennie Kuiper. De oud-CDA-politicus sprak die woorden bij de overhandiging van Kampioen Wilskracht, het boek over leven en carrière van Kuiper.

Volledig scherm
© Robin Hilberink

Het vermogen van de mens om zich aan te passen is onvoorstelbaar groot.'

Henk Wildschut, fotograaf,  maakte elf jaar foto's in het vluchtelingenkamp bij Calais en exposeert die nu in expositieruimte Tetem in Enschede.

'In mijn ogen kun je dat geld beter eerst in je selectie stoppen. Zorg nou dat dat voor elkaar is, dan worden de prestaties beter, komen de sponsors wel, en het geld ook. Volgens mij is dat strategisch denken.'

René Hake, ex-trainer FC Twente, die constateert dat er bij de Enschedese club te veel geld naar andere dingen gaat dan voetbal, waarbij hij de verbouwing van de sponsorruimte  als voorbeeld aanhaalt.

'Een hal waar je alleen 's avonds auto's ziet of een bedrijf met een kantoorruimte zonder kasten en computers'

Nicole Lieve, programmaleider ondermijning van de Veiligheidsregio Twente, over verdachte situaties op bedrijventerreinen.

'Omdat ik van meet af aan werd getroffen door wat eigenlijk een zeldzame combinatie is: fabuleus talent en een uitzonderlijke bescheidenheid. Die twee dingen samen komt zelden voor. Daar ben ik door geraakt.'

Dries van Agt, oud-premier, over zijn vriendschap met oud-wielrenner Hennie Kuiper. De oud-CDA-politicus sprak die woorden bij de overhandiging van Kampioen Wilskracht, het boek over leven en carriere van Kuiper.

'We hielden ons altijd aan de spelregels, maar die zijn tijdens het spel telkens veranderd. Ze moeten altijd de boeren hebben.'

Frans Zanderink, boer, naar aanleiding van het arrest van het gerechtshof, dat bepaalde dat melkveehouders alsnog moeten meewerken aan het terugdringen van het mestoverschot en koeien moeten inleveren. Boer Frans dient zo'n beetje de helft van z'n 146 koeien in te leveren en een boete van 91.000 euro te betalen.