Quotes van de week

Opvallende uitspraken in De Twentsche Courant Tubantia van de afgelopen week.

„We moeten sparen, aanvoeren en accepteren.”

Stefan Kuks, watergraaf van het waterschap Vechtstromen, over het beleid van zijn organisatie nu het in Twente bij gebrek aan regen ongekend dor en droog is.

„Er zit in een wielerploeg altijd een Rasmussen.”

Theo de Rooij, oud-wielerprof en voormalig Raboploegbaas uit Holten, bundelde in de aanloop naar de Tour de France zijn columns in het boek Theologiek.

„Elke zorgaanbieder loopt het risico slachtoffer te worden. De systematiek in de zorg geeft ruimte om maatwerk te leveren, maar het Openbaar Ministerie wil die ruimte niet zien en beschouwt alles wat niet strikt binnen de regels valt als fraude.”

Gerard Schut, directeur van Pastoraal Centrum Saron in Beuningen, na de vrijspraak van fraude met persoonsgebonden budgetten door de rechtbank in Almelo.

„Als een boer eenmaal wat in de kop heeft, dan wil hij het ook snel uitgevoerd hebben. Zeker bij deze droogte. Dan kun je niet drie weken wachten.”

Dick Sligman, werknemer van loonbedrijf Maas Markelo, heeft het druk met het slaan van waterputten die boeren in de gelegenheid stellen hun gewassen te beregenen.

„Het luchtruim kan de vluchten naar Lelystad helemaal niet aan.”

Alexander ter Kuile, luchtvaartdeskundige uit Haarle, naar aanleiding van de protesten die de uitbreiding van Lelystad Airport oproept.

„Onze mensen moeten met een veilig gevoel hun werk kunnen doen.”

Lars Wormgoor, woordvoerder ziekenhuis Medisch Spectrum Twente, naar aanleiding van het toenemende aantal meldingen van verbaal en fysiek geweld tegen medewerkers van de Twentse ziekenhuizen.

„De bouw en maatvoering van Duitsers en Engelsen lijkt op de onze.”

Erwin Schuring, directeur van de firma L. ten Cate uit het Twentse Geesteren, dat met z’n ondergoed en badmode onder andere de Engelse en Duitse markt wil betreden.

„Mijn cliënt vindt dat hij vooral door roddel en achterklap is veroordeeld.”

Umut Ural, advocaat van Enschedeër Diego U., die in hoger beroep tot 20 jaar cel voor de moord op Joey Moes werd veroordeeld.

„Voor een eenvoudig man uit de provincie was dit een eer. Maar het is niet de belangrijkste functie in Overijssel.”

Egbert ten Cate, bankier en landgoedeigenaar uit Almelo, over zijn afscheid als kamerheer van de koning.

Volledig scherm
ALMELO - Egbert ten Cate was tot 1 juli kamerheer van eerst Beatrix en daarna Willem-Alexander. Zaterdag opende hij een expositie rond de koninklijke sloep in Almelo bij Huis van Katoen. Ten Cate (rechts) samen met Coen ten Heggeler EDITIE: REGIO FOTO: Emiel Muijderman EVM20180712 © Emiel Muijderman