Quotes van de week

Opvallende uitspraken De Twentsche Courant Tubantia in de afgelopen week

„Ze geven toe dat er geblunderd is, maar verbinden er nauwelijks gevolgen aan.”

Henk ten Brink,  slachtoffer van het werken met chroom-6, over de handelwijze van Defensie na presentatie van het onderzoek door het RIVM en de gepresenteerde schadevergoeding.

„Het was een lange strijd. Een die het waard is om door de mensen die hier nu langs wandelen nog een gehoord te worden.”

Jan Bult, in de Tweede Wereldoorlog getuige van de verdrijving van boerengezinnen uit de omgeving van de vliegbasis Twente, naar aanleiding van het feit dat mensen via een luistersteen-hoorspel bij de voormalige vliegbasis herinnerd worden  aan het drama van toen.

„We leggen de lat hoog. Dat dit nu opnieuw wordt erkend, is erg mooi.”

Patrick Welman, wethouder economie en werk van de gemeente Enschede, over de rol van de Universiteit Twente en het Kennispark Twente als banenmotoren voor de Twentse economie. Onderzoek toont aan dat de Twentse campus in dit verband bij de landelijk top zit.

„Gemeenten vinden het mooi om lange lanen met eiken aan te planten. Daarmee helpen ze de rups wel.”

Joop Spijker, onderzoeker van de Universiteit van Wageningen,  over het beleid van gemeenten in relatie tot de sterke stijging van het aantal meldingen van overlast door de eikenprocessierups.

„Normaal gesproken is twee keer geel rood. In dit geval is acht keer rood geel.”

Suzanne Kröger, Tweede Kamerlid van GroenLinks, naar aanleiding van Kamervragen die ze stelde over het passeren van rood sein door machinisten van Keolistreinen.

„Fietsers worden in het verkeer gezien als zwakke weggebruikers. Zoek het gevaar dan zelf ook niet op!”

Tijs te Woerd, tractorbestuurder, doet via Faceboek z’n beklag over wielrenners die achter zijn zware combinatie ‘kleven’ en daardoor voor levensgevaarlijke situaties zorgen.

„Laat Defensie maar bewijzen dat we niet ziek worden van chroom-6.”

Hans Weltings, tijdens de informatiebijeenkomst van Defensie over uitkomsten van onderzoek naar de schadelijke gevolgen van het werken met chroom-6.„

„Grond is emotie. Nog steeds. Wie aan hun grond komt, komt aan de ziel van de boer.” 

Co van Zundert, voorzitter van uitvoeringscommissie van het landinrichtingsplan Saasveld-Gammelke, een van de laatste grote ruilverkavelingen, in Twente.

Volledig scherm
ENTER - Tractor-chauffeur Tijs te Woerd gaat viraal op Facebook met woedend statement over wielrenners achter zijn wagen. Hij wil dat fietsers in het algemeen beter na gaan denken over hun veiligheid. EDITIE: ALLE FOTO: BERT KAMP BK20180608 © Bert Kamp