Quotes van de week

Opvallende uitspraken in De Twentsche Courant Tubantia van de afgelopen week.

„Ik gemiddeld? Ik had graag iets boven het gemiddelde uitgestoken.”

Hans Jansen op de lijst van Democratisch Platform in Enschede staat met zijn leeftijd van 52 jaar, hbo-diploma en een baan in loondienst, voor het gemiddelde kandidaat-raadslid in Twente.

„Inhoudelijk zie je een verschil. De inbreng van vrouwen is anders. Niet per se milder, vrouwen kunnen net zo scherp en hard zijn, maar brengen dat op een andere manier dan mannen.”

Rita Ekkelenkamp, lijsttrekker van de VVD in Wierden, over het feit dat er bij de gemeenteraadsverkiezingen in Wierden meer vrouwelijke dan mannelijke lijsttrekkers zijn.

„Ik ben er ook nu nog van overtuigd dat deze stad, mijn stad, ongelooflijk veel aan de PvdA heeft te danken.”

André Boersma uit Enschede, nummer zes op de kandidatenlijst van de lokale PvdA, in het licht van de verwachte verkiezingsnederlaag voor zijn partij.

„Mijn vader hield me voor dat stemmen heel belangrijk was. Dat heb ik mijn kinderen ook ingeprent. Stemmen is een verworven recht en een morele plicht.”

Annie Wilbers-Quaink uit Ootmarsum, 99 jaar, mag voor het eerst in haar leven niet stemmen omdat haar paspoort te lang is verlopen.

„Het is hier soms net klein Jeruzalem. Christenen, moslims: je ziet hier alles door elkaar.”

Mario Delogu, jongerenwerker in de Wesselerbrink, over de huidige situatie in de Enschedese wijk van problemen en tegenstellingen. 

„Ook als ik mensen moet teleurstellen ga ik nog eens bij ze langs en drink een kop koffie met ze.”

Niels van den Berg, lijsttrekker van Burgerbelangen Enschede, naar aanleiding van het succes dat zijn partij bij de gemeenteraadsverkiezingen behaalde.

„Ook al denk je dat je niet muzikaal bent: zelf muziek maken is het allermooiste wat er is.”

Wibi Soerjadi, pianist, tijdens zijn bezoek aan de Franciscusschool in Oldenzaal, als ambassadeur van de Stichting Meer  Muziek in de Klas.

„Contact met Sinterklaas is voorbehouden aan burgemeesters. Ik heb zijn 06-nummer.”

Sander Schelberg, burgemeester van Hengelo, naar aanleiding van zijn contact met omroep NTR om de nationale intocht van de goedheiligman naar Hengelo te halen.

„Je ziet met name in Amerikaanse televisieseries allerlei spannende apparaten voorbijkomen. In die series hebben de artsen vaak hoge hakken en een diep decolleté.”

Sandra Schrooyen, forensisch arts bij de GGD Twente, over forensisch onderzoek dat bepaald niet gepaard gaat met de glamour die series als CSI suggereren.

Volledig scherm
© Frans Nikkels