Quotes van de week

Opvallende citaten uit De Twentsche Courant Tubantia.

„In de praktijk is het niet simpel om schade te verhalen, maar we volharden daar wel in. Ook al kost dat tijd en energie.”

Richard Peters, woordvoerder FC Twente, over het verhalen van de schade die een klein deel van de eigen aanhang veroorzaakt.

„Het gaat naar omstandigheden nu goed met Wouter. Maar een een jongen van 31 jaar mag zoiets natuurlijk niet overkomen.”

Erben Wennemars over collega-oud-topschaatser Wouter Olde Heuvel uit Losser, die tijdens een fietstochtje getroffen werd door een hersenbloeding.

„Ik beweer niet dat we hiermee per se meer jongeren jongeren krijgen, maar dit is de enige manier om, voorlopig althans, te overleven.”

Cees van der Sluijs, voorzitter van de kerkenraad PKN Goor, naar aanleiding van een nieuw bestuurlijk experiment: een kerkenraad van liefst tachtig ambtsdragers, die in de plaats komt van een uit een paar ouderlingen bestaande raad.

„We hebben het idee dat hier het imago/ego voorrang krijgt ten opzichte van functionaliteit en zorg voor het milieu en de medemens. Het college zou een voorbeeldfunctie moeten hebben.”

De Almelose raadsfracties PvdA, SP, Groen Links en Leefbaar Almelo betreuren het feit dat de nieuwe dienstauto van burgemeester en wethouders een ‘dikke diesel’ is: Volvo S90.

„Ik moet er niet aan denken dat ik hier volgend jaar weer moet zitten.”

Els Kuipers, vwo-leerlinge, zit - in de meivakantie - met enkele tientallen andere leerlingen te blokken voor het komende examen.

„De nieuwe vormen van criminaliteit zijn minder zichtbaar in de aantallen aangiftes.”

Oscar Dros, politiechef Oost-Nederland, plaatst kanttekeningen bij de constatering van het CBS dat de criminaliteit sterk daalt en op het laagste niveau sinds 1980 mis.

„Mensen hebben iemand nodig die kijkt of ze wel eten en zich redden.”

Veronique Sauerwald, voormalig verpleegkundige van het MST, is samen met Irma Strootman - ook ex-MST - een bureau in mantelzorg begonnen.

Volledig scherm
Enschede - Irma Strootman en Veronique Sauerwald zijn een nieuwe mantelzorg organisatie gestart. Ze staan op de foto met de heer Arnold Wegkamp aan wie ze mantelzorg verlenen. editie alle Foto Carlo ter Ellen DTCT CTE20180508 © Carlo ter Ellen DTCT