Quotes van de week

Opvallende uitspraken in De Twentsche Courant Tubantia van de afgelopen week.

„De financiële positie van het MST laat niet toe dat we dat risico nemen.”

Bas Leerink, topman van het ziekenhuis Medisch Spectrum Twente, naar aanleiding van het besluit om patiënten die aangesloten zijn bij verzekeraar Zilveren Kruis en andere Achmea-merken, in de wacht te zetten. MST dreigt namelijk het afgesproken budgetplafond met 2,5 miljoen euro te overschrijden.

„Je haalt een hoop ellende in huis en bent de hele regie kwijt.”

Martin Kroeskop, mede-organisator van de sinterklaasintocht in Almelo, naar aanleiding van de vraag waarom Almelo niet in de markt is om de landelijke intocht van de Sint te organiseren.

„Het was daar niet pluis. Dat weet iedereen in de buurt.”

Buurtbewoners van het bedrijfspand op de hoek Van Leeuwenhoekstraat/Snelliusstraat, even nadat in het pand vier levenloze lichamen zijn aangetroffen. Even later blijkt het te gaan om liquidaties in het drugscircuit.

Volledig scherm
AFGEKOCHT - ENSCHEDE - Plaats delict viervoudige moord aan de Van Leeuwenhoekstraat in Enschede Burg Onno van Veldhuizen brengt met buurtbewoners bezoek aan pd. EDITIE: REGIO FOTO: Emiel Muijderman EVM20181114 © Emiel Muijderman

„Ik moet het ook zelf een plekje geven.”

Onno van Veldhuizen, burgemeester van Enschede, tegenover bewoner van de wijk Velve-Lindenhof die geschokt zijn door de vier liquidaties in hun wijk.

„Max heeft nog nooit een kruimeltje wiet gezien.”

Fred Driessen, compagnon van Max Klaassen uit Arnhem, die waarschijnlijk is geliquideerd omdat hij toevallig in het pand in de Velve-Lindenhof aanwezig was. Klaassen was handelaar in meststoffen voor planten.

„Je kunt bouwen wat je wilt, maar doodgaan doe je toch. Zo betrekkelijk is het leven, ook voor architecten.”

Hans Fokkema, een van de drie grondleggers van architectenbureau IAA, naar aanleiding van het vijftigjarig bestaan.

„Er is eigenlijk maar een oplossing: deze mensen het land uitzetten en ze naar een plek sturen waar niets te stelen valt. Ik snap ook wel dat dit niet kan. Wat wel kan is hard werken voor een zo lang mogelijke straf.”

Anonieme rechercheur, lid van internationale politieteam dat onderzoek deed naar de criminele activiteiten van de beruchte Romafamilie N. uit Enschede, die verantwoordelijk wordt gehouden voor een hele serie inbraken in Nederland, Duitsland, België en Denemarken.