Quotes van de week

Opvallende uitspraken in De Twentsche Courant Tubantia  van de afgelopen week.

'Ik blijf volharden. Nooit zal ik stoppen. Dan moeten ze me echt neerknuppelen.'

Betsy Buring, die heel haar hebben en houden besteedde aan de ontwikkeling van een op de petehboon gebaseerd medicijn tegen beginnende diabetes. De Hellendoornse staat nu aan de rand van de afgrond.

'Ik hoop oprecht dat de dader of daders zich niet bij het CDA bevinden'

Maureen Muller, fractievoorzitter van het CDA in de gemeenteraad van Hengelo, over de intimidaties en vernielingen aan het adres van Hengelose CDA'ers. Het CDA in Hengelo werd de afgelopen tijd geplaagd door interne ruzies en conflicten.

'De stad heeft z'n glimlach een beetje verloren. De grote uitdaging is om die weer terug te krijgen.'

Adriaan Geuze, als architect verantwoordelijk voor het plan voor de herbouw van Stork Hijsch als markthal op het marktplein in het centrum van  Hengelo.

'Dan praten ze over een miljoentje meer en een miljoentje minder. Het lijkt wel of ik in een serie als 'Suits' of 'House of Cards' ben beland.'

Marije Weterings, bijstandsmoeder, op de dag dat ze op uitnodiging 'meeloopt' met de Enschedese wethouder Jeroen Hatenboer om na te gaan of hij zijn salaris als wethouder waard is.

'Je zit in de bingogroep of je zit er niet in. Dat voelt zo vreselijk slecht.'

Egbert Wolters, vader van Luka (5) en Mara (8) die beiden aan de zeldzame ziekte SMA lijden. Luka komt wel in aanmerking voor het peperdure medicijn Spinraza, Mara niet.

'Ik ken mensen die zelf strijken terwijl ze niet kunnen lopen. Volstrekt onverantwoord.'

Petra Gerritsen, advocaat, staat Enschedeërs bij die nog steeds niet de hulp in de huishouding krijgen waarop ze recht hebben.

Volledig scherm
Bijstandsmoeder Marije Weterings neemt wethouder Jeroen Hatenboer de maat. Eerder zei ze: je werkt niet hard genoeg voor dat salaris. Waarop hij haar uitnodigde maar eens een dag mee te lopen en een oordeel te geven. © Frans Nikkels