Quotes van de week

Opvallende uitspraken in De Twentsche Courant Tubantia van de afgelopen week.

'Pesticiden en en meststoffen nemen de rol van het bodemleven over.'

Henk Siepel, hoogleraar dierecologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen, over de bodem van de weilanden in Twente.

'Wanneer hij zelf wordt vergast, is praktisch zijn hele familie al dood, maar dat weet hij zelf niet. Hier kun je slechts Wilmink citeren: Voor Ben Ali Libi, die arme schlemiel: hij ruste in vrede, God hebbe zijn ziel'

Ben Hummel, historicus, over Michel Velleman - alias 'Professor' Ben Ali Libi - waarover hij een boek schreef. Willem Wilmink schreef ooit een gedicht over de goochelaar, die de dood vond in concentratiekamp Sobibor.

'Als je als boer met dit soort zaken gaat rommelen ben je heel dom bezig.'

Jos Knoef, melkveehouder, over de fraude die een aantal collega's pleegde met de registratie van hun kalveren. Door twee of meer pasgeboren kalveren aan één koe toe te schrijven hielden deze boeren op papier minder koeien dan in werkelijkheid.

'Er zijn steeds minder ratten, maar de overblijvers zijn steeds slimmer.'

Herman Berkhof, waterschap Vechtstromen, over de bestrijding van muskus- en beverratten, die veel vernielingen aan de waterkant aanrichten.

'Het afpakken van de spoedeisende hulp is een schoffering van 160.000 inwoners.'

Vincent Mulder, raadslid van de SP in Hengelo, over het besluit van ziekenhuis ZGT om de afdeling eerste hulp in Hengelo te sluiten.

'Toch , het klinkt misschien raar, maar ergens ben ik blij dat ik haar zelf heb gevonden. Dat ik het eerste bij haar was. Dat ik haar vond is een onroerende gedachte en dat doet me goed.'

Paul Kuiper, vader van de bijna 21 jaar geleden in Hengelo vermoorde Maaike Kuiper, bij de verschijning van het gedenkboek  Een schaduw levenslang.

'Popliedjes ben je zo weer vergeten. Klassieke muziek blijft veel langer hangen.'

Sofia Ashgari, zangeres uit Winterswijk, bij gelegenheid van haar deelname aan het Prinses Christina Concours in Enschede.

Volledig scherm
Paul Kuiper. © Annina Romita