Quotes van de week

Opvallende uitspraken in De Twentsche Courant Tubantia van de afgelopen week.

„Een droom komt uit, het mooiste afscheid dat ik kon wensen.”

Jorien ter Mors uit Enschede over het onverwachte succes op het onderdeel shorttrack-achtervolging bij de Olympische Spelen, dat haar en haar ploeggenoten een bronzen medaille oplevert. Het brons markeert tevens haar afscheid van haar grote liefde: het shorttrackschaatsen.

„De arbeidsmarkt zit te springen om deze leerlingen.”

John van der Vegt, topman van het ROC van Twente, over de leerlingen die actief zijn binnen het Centrum voor precisietechnologie Oost-Nederland, tijdens het werkbezoek van onderwijsminister Ingrid van Engelshoven.

„Massatoerisme: het is niet mijn wereld. Vrienden zeggen vaak dat ik in de verkeerde eeuw ben geboren ben.”

Menko ten Cate, zoon van een Twentse kousenfabrikant, die zijn verzameling van 250 historische reiskoffers te boek heeft laten stellen.

„Die Noorse Spitfire? Ja, hoor die hebben mijn vader en broers weggesleept, dat klopt. Of ik er nog wat van heb? Jazeker, het staartwiel, kom maar binnen.”

Alphons Weiden (72) in Reutum ontvangt twee Noorse onderzoekers die naspeuringen doen naar de Noorse Spitfires en hun piloten die op 29 november 1944 crashten bij een luchtgevecht boven Twente.

„Als ze ons het stoken van hout willen verbieden, moeten ze het heel Oldenzaal verbieden.”

Herman Frijling uit Oldenzaal ziet een eventuele rechtszaak om hem het stoken van hout te verbieden, met vertrouwen tegemoet. Frijling leeft al jaren in onmin met zijn buren die overlast van het hout stoken zeggen te ervaren.

„Elke ijsclubbestuurslid zal me dat nazeggen. De hunkering naar ijs houdt ons in leven. IJs is voor ons een zaak van leven en dood.”

Willem Schoterman, secretaris van ijsbaan De Slag in Goor, ziet uit naar een periode met natuurijs, die voor clubs als de zijne van levensbelang is.

„Hij ligt er prachtig bij. Toen hij hoorde dat we een stoomtrein konden huren, straalde hij. Dit had hij fantastisch gevonden.”

Dagmar Cannegieter, weduwe van oud-anesthesist Phil Scott Page, die per historische trein de reis naar z'n laatste rustplaats op een natuurbegraafplaats bij Haaksbergen maakt.

„Ik kan de raad er klaarblijkelijk niet van overtuigen dat het enorme inhoudelijke en financiële belang voor Enschede nu om besluitvorming vraagt. Ik zie mij daarom genoodzaakt mij per direct terug te trekken als wethouder.”

Jeroen Hatenboer, wethouder van Enschede, bij zijn plotselinge vertrek als wethouder. Hatenboer stapte op vanwege het gebrek aan steun bij twee grote bouwprojecten

„Als ik deze film vroeger had gezien was ik een stuk minder eenzaam geweest.”

Melanie Essink uit Markelo maakt het Filmpje voor mama, om kinderen die een groot verlies meemaken, te ondersteunen. 

Volledig scherm
Jorien ter Mors en Suzanne Schulting vieren het succes van de shorttrackploeg op het onderdeel achtervolging. © Getty Images