Quotes van de week

Opvallende uitspraken in De Twentsche Courant Tubantia van de afgelopen week.

„Al die fouten leiden tot wantrouwen, want je kunt je uitkering niet vertrouwen.”

Pieter Omtzigt, lid van de CDA-fractie in de Tweede Kamer, bepleit dat gepensioneerden beter beschermd moeten worden tegen fouten van de pensioenfondsen.

„Hij zou me neerrammen als ik nog iets zou zeggen.”

Janarthanan Sundaram, kandidaat-Statenlid van D66, werd tijdens de campagne voor zijn partij in de binnenstad van Enschede bedreigd.

„Het arbeidsethos is goed, alleen de taal is af en toe lastig.”

Mathijs Praas, personeelschef van Zwanenberg Food Group, over de arbeidsmigranten die het Almelose bedrijf in toenemende mate aanneemt.

„Het ene leven is niet meer waard dan het andere.”

Marjolein Berfelo, veganiste uit Enschede, is blij met het initiatief voor de Nationale Week zonder Vlees.

„Het was pionieren, er was nog weinig jurisprudentie. Daar hebben we van geleerd.”

Arjen Maathuis, wethouder voor de VVD in Almelo, over het grote onderzoek dat zijn gemeente gaat instellen naar bijstandsfraude door mensen met vermogen in het buitenland. Een eerder onderzoek werd op last van de rechter afgeblazen omdat dat zich alleen richtte op bijstandsgerechtigden van Turkse komaf. Dat werd als discriminerend beschouwd.

„De extra laag zeecontainers per schip betekent dat 34 vrachtwagens van de weg kunnen.”

Anne-Ruth Scheijgrond, binnenvaartexpert van Port of Twente en directeur van de Combi Terminal Twente, over de betekenis van de verdieping en verbreding van het Twentekanaal waarvoor minister Cora van Nieuwenhuizen  (VVD, Infrastructuur en Waterstaat) geld beschikbaar heeft gesteld.

„Wij zijn geworteld in de regio. Wij zijn er voor de regio.”

Eddy van Hijum, lijsttrekker van het CDA bij de verkiezingen voor Provinciale Staten van Overijssel. 

„Wij hebben de toon van het debat scherper en harder gemaakt en ik denk dat dit toeneemt. Dat vind ik het een heel goede zaak.”

Erik Veltmeijer, lijsttrekker voor de PVV bij de verkiezingen voor Provinciale Staten in Overijssel.

Volledig scherm
AFGEKOCHT TT-2019-009296 ALMELO - Kinderrechter Jans Olthof EDITIE: REGIO FOTO: Emiel Muijderman EVM20190307 © Emiel Muijderman

„Het benemen van hun vrijheid is het ergste wat je kinderen kunt aandoen.”

Jans Olthof, kinderrechter in Almelo (foto), over de gewijzigde koers van het Openbaar Ministerie waardoor ontspoorde kinderen veel vaker dan voorheen naar een gesloten inrichting worden gestuurd.

„Ik heb gefaald als burgemeester. Ik had die vergunning voor die monstertruck nooit moeten verdedigen.”

Hans Gerritsen, oud-burgemeester van Haaksbergen, blikt terug op zijn functioneren na het monstertruckdrama. Gerritsen keert voorzichtig terug op het politieke toneel. De inwoner van Almelo staat op de kandidatenlijst van de PvdA voor Provinciale Staten in Overijssel.

„Je hoopt dat de bestuurder wroeging krijgt en zich alsnog meldt.”

Willemijn Busscher (63), werd slachtoffer van een verkeersongeval in Oud-Ootmarsum. Ze raakte als fietser zwaargewond, maar de bestuurder reed door.