Quotes van de week

Opvallende uitspraken in De Twentsche Courant Tubantia.

„Ik leef nu per dag. Dat is de levensles die we hier allemaal uit hebben gehaald.”

Charlotte Vonderhorst uit Gronau-Epe, die op jonge leeftijd haar man verloor, staat tegenwoordig namens de stichting De Jonge Weduwe, lotgenoten bij.

„Ik kreeg de opmerking ‘Als je achter de kassa had gezeten dan had ik er geen problemen mee gehad, maar iemand op jouw niveau’ en ‘Je bent volstrekt ongeloofwaardig geworden’.”

Mechteld Geesing uit Enschede, gebiedsontwikkelaar in Tubbergen, ging uit de kleren voor tijdschrift Panorama, en kreeg uiteindelijk ontslag van haar werkgever.

„Op school leer je -d’s en -t’s schrijven en bij het LAKS leer je besturen, samenwerken en grote plannen opzetten.”

Jordy Klaas (17) uit Oldenzaal is gekozen tot nieuwe voorzitter van het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS), de organisatie die zich inzet voor de belangen van scholieren in het voortgezet onderwijs.

„Dit had nooit mogen gebeuren en het is onverkwikkelijk. Ik heb er slapeloze nachten van gehad.”

Riet Strijker, directeur van het Stadsmuseum Almelo, over het feit dat een medewerker per abuis 195 ordners met historische documenten van de lokale genealogiegroep, bij het oud papier heeft gezet.

„Als mij nu weer een ongeluk overkomt dan hoop ik dat ik het niet overleef.”

Edwald Oude Huikink (foto) uit Hengelo liep 24 jaar geleden een dwarslaesie op bij een motorrace-ongeval, maar rijdt nu op een aangepaste motor toch weer races.

„Het lijkt een vorm van boetedoening. Voor de wijze waarop in het verleden met asbest is omgegaan.”

Ira Helsloot, hoogleraar besturen van veiligheid, over de miljoenen euro’s verslindende asbestsaneringsoperaties van de overheid, zoals die in de Goorse wijk ’t Gijmink.

Volledig scherm
© Christian van der Meij