Quotes van de week

Opvallende citaten van de afgelopen week in De Twentsche Courant Tubantia.

„Onze organisatie moet flexibeler om talent te kunnen behouden.”

Ank Bijleveld, minister van Defensie, tijdens een werkbezoek aan het Korps Nationale Reserve (Natres) in Twente. 

„Als we niets doen, roepen we over onszelf af dat we als regio onvoldoende serieus worden genomen, en dat de jeugd hier wegtrekt.”

René Kreeft, voorzitter van de VVD-fractie in de gemeenteraad van Enschede, over het gebrek aan een nachttrein van en naar Enschede.

„Bij mijn overlijden staat mijn digitale gedenksteen klaar.”

Lucienne van der Geld, directeur van Netwerk Notarissen, adviseert iedereen die op sociale media actief is en/of privacygevoelige gegevens met techbedrijven deelt, om bij testament te bepalen wat er met de privacygevoelige gegevens moet gebeuren.

Volledig scherm
TT-2019-008822 - OLDENZAAL - Malou en Volker Basse samen met zoontje Gijs (3), die hersteld is van hersenvliesontsteking: Ze willen met sponsoractie aandacht vragen voor vroegtijdig herkennen van meningokokken meningitis (hersenvliesontsteking). EDITIE: REGIO FOTO: Lars Smook LS20190213 © Lars Smook

„Het begon met een ogenschijnlijk onschuldig griepje.. We dachten eerst dat het snel over zou gaan, maar na een paar uur werd ons duidelijk dat we te maken hadden met een heel ziek kind.”

Malou en Volker Basse, ouders van de 3-jarige Gijs, die door de meningokokkenbacterie een levensbedreigende hersenvliesontsteking opliep.

„Ik ben verbaasd en weet nergens van. Verder heb ik geen commentaar.”

Ondernemer Gerard Sanderink, eigenaar van bouwconcern Strukton, over de mogelijke corruptie en valsheid in geschrifte van medewerkers van dit bedrijf bij het verkrijgen van een opdracht in Saoedi-Arabië.

„Dit zijn de gesloten loopgraven van Oldenzaal. Er is geld en macht in het spel.”

Betrokkene bij het Oldenzaalse carnaval over de toenemende onvrede rond het functioneren van de lokale dweilpas.