Quotes van de week

Citaten die vorige week in De Twentsche Courant Tubantia stonden

„Alle grote schandalen van de laatste jaren hebben zich toegespitst op een paar individuen. Maar ik vind dat je verder moet kijken dan dat. Zwarte schapen staan nooit op zichzelf.”

Willeke Slingerland, lector overheid, markt en samenleving aan Hogeschool Saxion in Enschede, naar aanleiding van haar promotieonderzoek rond netwerkcorruptie.

„Ik zie een bionische prothese als vorm van bovenmenselijke kracht, als een tool die je sterker maakt. Het lichaam is niet gebroken, zoals vaak wordt gedacht, het is in mijn ogen juist verbeterd.”

Anna Walhof uit Oldenzaal, student  fashion design aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht, over haar drive om mode te ontwerpen voor mensen met een kunstarm of -been.

„Het houdt niet op daar. Voor ons is een nieuwe garantstelling geen vanzelfsprekendheid. Als stad moeten we al 15 miljoen euro bezuinigen.”

Niels van den Berg, toekomstig wethouder van Enschede, over de extra garantstelling van 7 miljoen euro die FC Twente van de gemeente Enschede wil. De club dreigt het faillissement aan te vragen als Enschede niet over de brug komt.

„Er zijn mij geen incidenten gemeld tussen stakers en werkwilligen. Daar ben ik wel blij om, want je moet straks toch weer met elkaar verder.”

Mark Oomen, concessiemanager van Keolis in Twente, tijdens de staking van chauffeurs is het streekvervoer.

„Het zaakje kan zo ontploffen. zo’n drugslab is linke soep.”

Buurtbewoner na de ontmanteling van een drugspand aan de Ootmarsumsestraat in Almelo.

„We vinden het gek dat de overtreder niet bestraft kan worden.”

Ronnie Degen, woordvoerder organisatie Zwarte Cross, over het optreden van de ‘rookpolitie’ die de feitelijke overtreders van de Tabakswet niet kan beboeten, maar de festivalorganisaties wel.

Volledig scherm
HENGELO - Fotoshoot voor Anna Walhof HKU fashion design mode EDITIE: EMIELFOTO: Emiel Muijderman EVM20180614 HKU student Anna Walhof (25) uit Oldenzaal heeft een modelijn ontworpen voor mensen met een amputatie. Model op de foto is Nikki Roordink uit Rotterdam Marco Krijnsen © Emiel Muijderman