Quotes van de week

Opvallende uitspraken in de De Twentsche Courant Tubantia van de afgelopen week.

„Om het simpel te zeggen: bij ons kan je inderdaad gratis parkeren. Dan heb je de eerste 30 euro al verdiend.”

Henk-Jan Tannemaat, voorzitter van de winkeliersvereniging in Winterswijk, over de actie van Enschede Promotie om winkelend publiek uit zijn plaats naar de grootste stad van Twente te lokken.

„Oud worden is niet moeilijk. Je moet je niet te veel zorgen maken, gewoon doen wat je zegt.”

Mathilde Ebberink-Vonk uit Enschede op haar 109e verjaardag. Ze is daarmee de oudste inwoner van Overijssel.

„Ik zie drugs als de normaalste zaak van de wereld. Jongeren experimenteren , dat kan soms zijn met drugs. Als het te veel wordt, peppen we ze hier in vrijwel alle gevallen wel weer op met wat water of rust.”

Ellen Wiggers, hoofd EHBO van het Freshtival in Het Rutbeek bij Enschede, over het gebruik van ‘pilletjes’ door het festivalpubliek.

„Als het om video en integratie van video en tekst op de website gaat, zou RTV Oost een voorbeeld moeten nemen aan hoe de regionale dagbladen dat doen. Dat heb ik bij Oost intern ook vaak gezegd, al vinden ze dat niet leuk om te horen.”

Gaston Sporre, bij zijn afscheid als voorzitter van de regionale omroep RTV Oost.

„Als ik vast zorgt God voor extra kracht waardoor alles beter verloopt. Dat geeft mij rust. Niet meedoen aan de ramadan bezorgt me alleen maar een schuldgevoel.”

Yasmine Filali Chbili, 16-jarige mavoscholier uit Enschede, vast en doet examen. Voor het eerst in dertig jaar vallen de eindexamens en de islamitische vastenmaand ramadan samen. 

„In de wet staat bijvoorbeeld dat je ‘passende technische en organisatorische maatregelen’ moet nemen. Maar hoe weet je wat passend is?”

Lesley Broos, advocaat van KienhuisHoving advocaten en notarissen, naar aanleiding van het feit dat veel kleine verenigingen en organisaties hun tanden stuk bijten op de nieuwe privacywet, die op vrijdag 25 mei is ingegaan.

„Het is pure arrogantie van de Twentse hoofdstad en daar kan ik me nog het meest over opwinden. Al die ondernemers in de kleinere plaatsen doen hun uiterste best om hun hoofd boven water te houden met internet als grootste concurrent. Moet Enschede daar nog een keer overheen?”

Cor Molenaar, retailprofessor aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, over de promotieactie van Enschede in Winterswijk.

„Gooi een kwartje in mij en ik lul zo een kwartier vol.”

Gerard Brummer uit Ootmarsum, spraakmaker van NPO Radio 1, over zijn rol in het ochtendprogramma Spraakmakers.

„Ik leef  mee met de slachtoffers, maar mijn leven is ook een hel.”

Mario D., bestuurder van de monstertruck die op 28 september 2014 in Haaksbergen het publiek inreed met drie doden en meer dan twintig gewonden tot gevolgd. D. werd ook in hoger beroep veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijftien maanden.

„Ik voel mij nog altijd heel veilig in Tubbergen.”

Chantal Westerhoff, woordvoerder politie Oost-Nederland, over het feit dat de gemeente waarin haar eigen woonplaats Vasse gelegen is, volgens de misdaadmeter niet meer de veiligste van Nederland is. Tubbergen staat nu na Woudrichem op plaats twee.

Volledig scherm
Enschede 201805 Mevr Ebberink - Vonk 109 jaar oudste inwoonster van Enschede en Overijssel editie:Alle Foto Reinier van Willigen © Reinier van Willigen