Frisse maaltijdsalade met kip, biet en roquefort
24KitchenDeze maaltijdsalade zet je binnen half uur op tafel. Lekker fris door de wortel en rode biet, hartig door de gegrilde kippendijfilet en roquefort.
Delen per e-mail
Ingrediënten:
250 g beluga linzen
350 g kippendijen
olijfolie om in te bakken
1 el honing
1 el Dijonmosterd
50 ml balsamicozijn
150 ml olijfolie extra vierge
2 rode uien
400 g voorgekookte rode bieten
1 winterpeen
150 g roquefort
75 g veldsla
Verder nodig:
Grillpan
Rasp
Bereiden:
- Verwarm een grillpan voor.
- Breng de linzen in een pan met water aan de kook en kook in circa 20 minuten gaar.
- Meng de kippendijen met een scheut olijfolie om in te bakken en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper. Leg de kippendijen op de grillpan en gril in circa 10 minuten rondom gaar. Draai de kippendijen tussendoor regelmatig om.
- Meng voor de dressing de honing, mosterd en balsamicoazijn en olijfolie extra vierge met elkaar en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
- Pel en snijd de uien in dunne halve ringen en voeg toe aan de dressing.
- Snijd de rode bieten in kleine blokjes. Schil en rasp de winterpenen grof.
- Meng voor de salade de winterpeen en bieten door de uien in de dressing.
- Giet de linzen af en schep ze door de salade. Haal de kippendijen van de grillpan en snijd ze in reepjes. Verbrokkel de roquefort.
Serveren:
Verdeel de veldsla over borden en verdeel de salade, kippendijen en de roquefort erover.
Eet smakelijk!
Bekijk hieronder de video waarin Miljuschka het recept stap voor stap uitlegt.
Powered by 24Kitchen
Kijk voor meer recepten op: www.24kitchen.nl
Verder in het nieuws
-
PREMIUM
zomergerechten Courgettepreisoep, een beetje van Ina uit Goor en een beetje van Google
GOOR - Een lekker en gezond zomergerecht? Dan komt kunstenares Ina van de Riet uit bij courgette/preisoep. „Stukje stokbrood erbij met roomkaas en je hebt een volledige maaltijd.” -
PREMIUM
Koken & Eten Vlaai? Da’s toch een soort pizza met fruit?
Als de Limburgse vlaai ter sprake komt, stuit Ronald Giphart regelmatig op nationaal-provinciaalse sentimenten. -
Licor 43 komt met koffievariant voor mannen
Licor 43 komt met een variant, die vooral de mannenharten sneller moet doen kloppen. De Baristo is gemaakt met koffiebonen van het eiland Gran Canaria, die het drankje een stevige smaak geven. De maker van de bekende likeur kwam twee jaar geleden al met de meer op vrouwen gerichte zoete Orochata. -
Culinair journalist geeft oliebollen 'leven na de dood'
Wat te doen met de overgebleven oliebollen van oud en nieuw? Veel Nederlanders breken zich er het hoofd over. Culinair journalist Gerrit Jan Groothedde heeft het antwoord: oliebollenpudding! -
Deze courgettesoep met zalm zet je zo in elkaar
-
5 keer aardappel, maar dan anders
Altijd lekker, iets met aardappel. Maar altijd maar hetzelfde gaat ook vervelen. Hier zijn vijf smakelijke aardappelrecepten die het net even anders doen! -
Dit is de lekkerste baba ganoush ooit
Ook zo'n last van een herfstdip? Met deze auberginedip knap je weer helemaal op! Door de lichte rooksmaak is het een heerlijk alternatief voor humus. Helemaal makkelijk: met wat gegrilde groenten en naanbrood tover je zo een complete maaltijd op tafel. Fijn voor de winterbarbecue of gewoon binnen, op de grill. -
24Kitchen Supersnelle noedels met gamba's
Deze heerlijke noedelsalade met gamba's en komkommer heb je binnen een half uur op tafel.