Volledig scherm
Het Isalaziekenhuis in Zwolle. © Frans Paalman

Beveiliger uit Rijssen niet schuldig aan mishandeling

ZWOLLE/RIJSSEN - Een 54-jarige inwoner van Rijssen is vrijdagochtend door de politierechter in Zwolle vrijgesproken van het gebruik van excessief geweld in zijn functie als beveiliger.

De beveiliger werd in het Isala-ziekenhuis in Zwolle op zondag 25 juni 2017 geconfronteerd met een thans 61-jarige bezoekster, die in het ziekenhuis stennis schopte en het gebouw niet wilde verlaten. Ook na lang aandringen en op de vrouw inpraten weigerde zij te vertrekken. Het lukte de beveiliger om de vrouw met enige dwang buiten de deur te zetten, maar daar bleef zij schelden en zocht andermaal de confrontatie met de beveiliger.

De vrouw sloeg de man, die haar daarna volgens protocol vastpakte en haar tegen de grond werkte. De vrouw viel daarbij op haar achterwerk en brak het bovendeel van haar scheenbeen in het kniegewricht.

Officier van justitie Z. Rajcevic eiste een voorwaardelijke werkstraf van 80 uur, maar politierechter T. van de Woestijne oordeelde dat kwade opzet niet bewezen was en dat de beveiliger professioneel handelde. Zij sprak de man vrij, waardoor ook het geëiste letselschadebedrag van 500 euro verviel.

Overigens heeft de kwestie de Rijssenaar zo aangegrepen dat hij niet meer als beveiliger werkzaam is.

Reggestreek